Training Toetsen met open vragen (AOEQ3)

09 nov 2023

Tijdens deze training leer je meer over de didactische principes van toetsen met open vragen en ga je aan de slag met het verbeteren van jouw eigen toetsvragen.

Type cursus, training of opleiding
Cursus
Organisatieonderdeel
Education Support
Taal
Engels
Datums
09 november 2023, 14:00 - 16:30
Deadline inschrijving
Schrijf je nu in

Inhoud van de training

Tijdens de training:

  • Leer je hoe je weloverwogen, geïnformeerde, en expliciet beargumenteerde keuzes kunt maken voor een toets met open vragen en voor de verschillende vormen daarbinnen.
  • Ga je op basis van constructietips de open vragen van je eigen toets verder verbeteren.
  • Leer je hoe je bij je toetsvragen een transparant antwoordmodel ontwikkelt met passende puntenverdeling.
  • Leer je hoe je de cesuur tussen onvoldoende en voldoende bepaalt inclusief een transparante berekening om tot een eindcijfer te komen.

Doelgroep

Startende, maar ook ervaren docenten die meer inzicht willen krijgen in hoe ze toetsen.

Werkwijze tijdens training

De training bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur en een voorbereiding van ongeveer 3 uur. Tijdens deze bijeenkomst en met behulp van opdrachten die aansluiten bij jouw eigen onderwijspraktijk werk je aan de verbetering van jouw toetsen. Bij succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat. De cursus is in het Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken.

Aantal sessies
1
Intakegesprek
Nee

Andere trainingen

Training Toetsen met gesloten vragen (ACEQ5)

Tijdens deze training leer je meer over de didactische principes van toetsen met gesloten vragen en ga je aan de slag met het verbeteren van jouw eigen toetsvragen.

Training Toetsen met gesloten vragen (ACEQ4)

Tijdens deze training leer je meer over de didactische principes van toetsen met gesloten vragen en ga je aan de slag met het verbeteren van jouw eigen toetsvragen.

Cursus Toetsen en leren (A&L6)

Tijdens deze cursus en met behulp van opdrachten die aansluiten bij jouw eigen onderwijspraktijk werk je aan de verbetering van jouw toetsen. Je gaat dieper in op de relatie tussen toetsen en leren en welke rol toetsing speelt in het onderwijs.