visual storytelling
visual storytelling

Visual Storytelling with Video

Visueel verhalen vertellen wordt steeds belangrijker in de academische wereld. Een videoclip kan complexe informatie toegankelijk maken voor een breed of specifiek publiek. De combinatie van auditieve en visuele informatie is een sterk middel om een connectie te maken tussen de kijker en jouw onderwerp.

Miljoenen mensen uploaden dagelijks video's over elk mogelijk onderwerp. Maar waarom is een video informatief en vermakelijk terwijl een andere video meteen vergeten wordt? Het maken van een effectieve video is een gestructureerd proces van ontwerp, creativiteit en techniek.

In deze praktische module zal je in groepsverband werken aan een korte videoclip. Tijdens deze module zullen we kijken naar alle aspecten die horen bij het maken van een videoclip zoals het kiezen van een gepast onderwerp, het maken van moodboards en storyboards, het werken aan scripts en natuurlijk de technische aspecten. We zullen ook de verschillende videostijlen bespreken en de manieren waarop ze verwijzen naar hun inhoud.

  Algemeen

  Let op: deze module is Engelstalig.

  Docent

  Kees Oerlemans is een IT- en educatiespecialist met expertise in multimedia. Hij ondersteunt docenten in het creëeren van digitaal leermateriaal en heeft een achtergrond in onderwijs, visuele kunst, video en fotografie.

  Beoordeling

  De laatste sessie van deze module zal worden gebruikt voor het bekijken van de afgeronde video's en het formuleren van opbouwende feedback. We zullen de verschillende ankers uit het ontwerpproces gebruiken voor deze evaluatie.

  Materialen

  • Minstens een van de groepsleden moet toegang hebben tot een laptop voor het bewerken
  • Suggesties voor gratis bewerkingssoftware zullen worden gedaan tijdens de cursus
  • Je hebt geen speciale videocamera nodig; je smartphone kan gebruikt worden als camera en microfoon

  Rooster

  De cursus bestaat uit vijf seminars die plaats zullen vinden op woensdagavonden van 18:30 uur tot 21:00 uur.

  De Honours Academy gelooft dat je het best leert wanneer je samenwerkt in dezelfde ruimte, dus fysieke aanwezigheid is verplicht. Als je weet dat je een of meer bijeenkomsten niet bij kunt wonen, kies dan een andere cursus zodat je het meeste kan halen uit je ervaring met  medestudenten.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Kosten
  Gratis
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  18 oktober 2023, 18:30 - 21:00
  08 november 2023, 18:30 - 21:00
  15 november 2023, 18:30 - 21:00
  06 december 2023, 18:30 - 21:00
  13 december 2023, 18:30 - 21:00
  Aantal bijeenkomsten
  5
  Docent(en)
  Kees Oerlemans

  Factsheet

  Type onderwijs
  Module
  * Verplicht veld

  Gebruik onderstaand formulier om je in te schrijven voor een vaardigheidsmodule van de Radboud Honours Academy.

  Honoursprogramma

  Voorkeuren

  Je kunt je voorkeuren hieronder aangeven. We zullen ons best doen om aan je voorkeuren tegemoet te komen, maar er zijn veel logistieke problemen die het toewijzingsproces bemoeilijken. Het belangrijkste is dat studenten die het Nederlands niet machtig zijn, worden toegewezen aan een module die in het Engels wordt gegeven; de overgebleven plaatsen in die modules worden toegewezen aan studenten die het Nederlands machtig zijn. Houd er dus rekening mee dat als je Nederlands spreekt, je ten minste één module die in het Nederlands wordt gegeven bij je voorkeuren moet vermelden.

  Motivatie

  Je kunt jouw motivatie voor de opgegeven vaardighedenmodules toelichten. Dit is optioneel, maar als meer studenten zich aanmelden voor een module dan er plaats is, houden we rekening met hun motivaties.