Resultaat 1 - 20 van 22 resultaten
  • Words matter! Workshop inclusief schrijven

Taal kan mensen uitsluiten, maar ook insluiten. Om tot inclusieve communicatie te komen, moeten we ons ervan bewust zijn waarom onze woorden ertoe doen en wat onze valkuilen zijn.

• Maak kennis met het disABILITIES and Accessibility Committee

Op 1 december 2022 tussen 11:00u en 12:00u zal het disABILITIES and Accessibilty Committee zichzelf introduceren. Deze commissie is opgericht om de inclusie van medewerkers en studenten op de universiteit te verbeteren.

• broodje gezond

TLC Innovatielunch december

Veel studenten die een baan als docent in het middelbaar onderwijs overwegen hebben niet echt een realistisch beeld van een carrière voor de klas.

• Regional Sustainability

RCSC seminar on Regional Sustainability

In 2019 gingen twee in Berlijn gevestigde organisaties, het Haus der Kulturen der Welt (HKW) en het Max Planck Institute for the History of Science (MPIWG), een ambitieuze field-based samenwerking aan met het stroomgebied van de Mississippi en de overvloed aan menselijke en niet-menselijke actore

• BKO-informatiebijeenkomst (22-UTQ Info9)

Tijdens de BKO-informatiebijeenkomst kom je meer te weten over het BKO-traject aan de Radboud Universiteit en hoe jouw ontwikkelingstraject eruit kan komen te zien.

• Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Toetsconferentie: Dromen, durven, doen!

Hoe kunnen we op een andere manier gaan toetsen aan onze universiteit? Die vraag staat centraal tijdens de eerste toetsconferentie op 8 december, georganiseerd door de Special Interest Group Toetsing van het Radboud Teaching and Learning Centre.

• BKO-community Z2

De BKO communities zijn bedoeld voor docenten in de afrondende fase van hun BKO-traject. Aan de hand van verschillende opdrachten werk je aan je ontwikkeling tot docent.

• Cursus Education in a Nutshell (23EIN13)

Tijdens deze cursus leer je om didactische basisprincipes over (online) doceren en (afstands)leren te relateren aan je rol als docent aan de Radboud Universiteit.

• Vijfdelige cursus Revolutie & Democratie

Sinds de aanval van Trumps stoottroepen op het Capitool in Washington op 6 januari 2021 en zeker sinds de inval van Poetins Rusland in ‘broederland’ Oekraïne op 24 februari 2022, weten wij opnieuw waar wij in het Westen voor staan: voor vrijheid en democratie en tegen onderdrukking en autoritaris

• Vierdelige cursus Levensstijl & Gezondheid

Onderzoekers van het Radboudumc doen naar al deze zaken onderzoek. Ze brengen je op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten. Reuze interessant en je steekt er tegelijkertijd wat van op dat je op je eigen levensstijl kunt toepassen!

• Cursus Toetsen en leren

Tijdens deze cursus en met behulp van opdrachten die aansluiten bij jouw eigen onderwijspraktijk werk je aan de verbetering van jouw toetsen. Je gaat dieper in op de relatie tussen toetsen en leren en welke rol toetsing speelt in het onderwijs.

• Training Scriptie- en stagebegeleiding (22-TIS-8)

Tijdens deze training leer je meer over de didactische achtergrond van scriptie- en stagebegeleiding. Ook kijken we naar wat studenten nodig hebben, wat hun opleiding vereist en wat jouw begeleidingsstijl is.

• broodje gezond

TLC Innovatielunch februari

Stuur docenten in opleiding samen met hun leerlingen de wijken in en laat ze inwoners van Nijmegen interviewen over opgroeien in de keizerstad.

• Cursus Education in a Nutshell (23EIN14)

• Grande Final Innovation Competition

De Innovation Competition is een trainingsprogramma georganiseerd door Mercator Launch. Onderzoekers volgen een programma waarin ze verschillende vaardigheden geleerd krijgen om een idee uit te werken. Tijdens de Grande Finale pitchen de onderzoekers dit idee voor een deskundige jury.

• Vierdelige cursus Complottheorieën

Waar komen complottheorieën vandaan en hoe kan het dat mensen er gevoelig voor zijn? Waarom gelooft de één in een theorie die voor de ander totaal ongeloofwaardig is? Op deze vragen gaan we in tijdens deze cursus.

• Cursus Education in a Nutshell (23EIN15)

• Training Scriptie- en stagebegeleiding (22-TIS-9)

• Cursus Education in a Nutshell (23EIN16)

• Cursus Education in a Nutshell (23EIN17)