Leerlingen_academische_vaardigheden

Voorlichtingsochtend Radboud programma's voor vwo-leerlingen met ambitie

dinsdag 11 juni 2024, 09:30 - 12:00

Het Radboud Pre-University College biedt verschillende programma's aan voor leerlingen die op zoek zijn naar extra uitdaging naast hun gewone lesprogramma op school. Tijdens de voorlichtingsochtend vertellen we je meer over onze Talentenprogramma's, Plusprogramma's en het Science Excellentieprogramma.

Leerlingen in 4, 5 en 6 vwo krijgen de kans om alvast aan te schuiven in de collegebanken. Naast extra uitdaging bieden de programma's leerlingen de kans alvast te ervaren hoe het is om te studeren aan een universiteit. Tijdens de voorlichtingsochtend vertellen we meer over de inhoud van de verschillende programma's en de verwachte inzet van de deelnemers. Daarnaast is er de mogelijkheid vragen te stellen aan docenten, studenten en (oud-)deelnemers tijdens de informatiemarkt. Begeleidende docenten zijn ook van harte welkom.

9.30 – 10.00 uur | Kick-off en introductie

10.00 - 10.10 uur | Talentenprogramma's

10.10 - 10.20 uur | Plusprogramma's

10.20 - 10.30 uur | Science Excellentieprogramma

10.30 - 10.45 uur | Studentenforum

10.45 - 12.00 | Informatiemarkt

Aanmelden

Geïnteresseerde leerlingen kunnen door hun docent aangemeld worden voor de voorlichtingsochtend.

Leerling(en) aanmelden

Plusprogramma

Plusprogramma’s zijn speciaal ontwikkeld voor 5 en 6 vwo-leerlingen die op zoek zijn naar extra verdieping en uitdaging naast het reguliere vwo-programma en alvast kennis willen maken met een studie aan de universiteit. Tijdens verschillende interactieve colleges verdiepen leerlingen zich in een wetenschappelijk vakgebied naar keuze. Leerlingen sluiten het programma af met een uitdagende eindopdracht.

Talentenprogramma

Scholieren in 5 en 6 vwo kunnen alvast een eerstejaarsvak volgen bij een studie naar keuze. Zij schuiven aan in de collegebanken tussen eerstejaars studenten van de Radboud Universiteit. Leerlingen volgen colleges, maken opdrachten en nemen deel aan het tentamen. Bij een succesvol resultaat ontvangen ze een officieel certificaat.

Excellentieprogramma Science

Bij het Excellentieprogramma Een Machtig Avontuur volgen excellente leerlingen uit 5 vwo een traject van twee jaar waarin zij een uitdagend wekelijks programma bovenop hun gewone curriculum op school volgen.

dinsdag 11 juni 2024, 09:30 - 12:00
Contactinformatie

Heb je vragen over deze voorlichtingsochtend? Neem dan contact met ons op via radboudpuc [at] ru.nl.