Studenten die samenwerken tijdens een les
Studenten die samenwerken tijdens een les

Voorlichtingsochtend Radboud Programma's voor vwo-scholieren met ambitie

dinsdag 6 juni 2023, 09:30 - 12:00
Ambitieuze vwo'ers uit leerjaar 4, 5 en 6 die een uitdaging zoeken zijn van harte welkom op deze voorlichtingsochtend over drie programma’s: het Plusprogramma, Talentenprogramma en het Bèta Excellentieprogramma.

Scholieren worden hierin extra uitgedaagd en kunnen zich bovendien al een beetje voorbereiden op een studie aan de universiteit.
Begeleidende docenten zijn ook van harte welkom.

Programma

09:30 - 09:40 uur
Kick-off

09:40 - 09:50 uur
Talentenprogramma's

09:50 - 10:00 uur
Plusprogramma's

10:00 - 10:10 uur
Bèta Excellentieprogramma

10:10 - 10:30 uur
Scholierenforum

10:30 - 12:00 uur
Informatiemarkt

 

Aanmelden

Docenten kunnen hun leerlingen aandragen en aanmelden voor de voorlichtingsochtend.

Meld je leerling(en) aan

 

Plusprogramma

Plusprogramma’s zijn speciaal opgezet voor 5 en 6 vwo scholieren die op zoek zijn naar een flinke uitdaging en belangstelling hebben in een van de studies aan de universiteit. Er zijn verschillende programma’s die allen een wetenschappelijk karakter hebben en scholieren voorbereiden op een vervolgstudie. Tijdens meerdere interactieve colleges maken scholieren kennis met de boeiende wereld van bijvoorbeeld taal, cultuur, geschiedenis of economie. Of met bestuursrecht, ondernemingsrecht en het internationaal- en Europees recht. Scholieren die meer willen leren over het menselijk gedrag en de samenleving, kunnen terecht bij een programma waarin onder meer de vakken psychologie, sociologie en kunstmatige intelligentie centraal staan. Scholieren sluiten het programma af met een uitdagende eindopdracht. 

Meer informatie

 

Talentenprogramma

Scholieren in 5 en 6 vwo kunnen alvast een eerstejaarsvak volgen bij een studie naar keuze. Zij zitten tussen eerstejaars studenten in de collegebanken. Het is belangrijk dat ze zich goed verdiepen in de mogelijkheden: de verschillen in het aanbod zijn namelijk groot. Qua inhoud en duur, maar ook in de frequentie waarin deelnemers op de campus aanwezig moeten zijn. De scholieren kunnen ook de afsluitende toets maken. Bij een succesvol resultaat ontvangen ze een officieel certificaat. 

Meer informatie

 

Bèta Excellentieprogramma

Een Machtig Avontuur is een programma voor excellente scholieren met interesse in bètavakken. Het programma begint in 5 vwo en eindigt voor de eindexamenperiode in 6 vwo. Gedurende twee jaar volgt de scholier het programma op dinsdagmiddag op de universiteit. In tien modules van 5 weken verkennen ze het heelal, van quarks via DNA en plaattektoniek tot sterrenstelsels.

Meer informatie

Wanneer
dinsdag 6 juni 2023, 09:30 - 12:00
Locatie
Huygensgebouw
Contactinformatie

Heb je vragen over deze voorlichtingsochtend? Vind je je antwoord niet op www.ru.nl/puc of www.ru.nl/talenten, neem dan contact op met Rachèl Wannet, MA, coördinator vwo-contacten.

 

Aanmelden

Docenten kunnen hun leerlingen aandragen en aanmelden voor de voorlichtingsochtend. 

Meld je leerling(en) aan