Wat maakt Radboud - Art & Science
Wat maakt Radboud - Art & Science

Wat maakt Radboud?

donderdag 19 oktober 2023, 20:30 - 21:00

In het theatercollege ‘Wat maakt Radboud?’ gaan alumni Breukers en Godrie op zoek naar een toekomstbeeld voor Radboud, geïnspireerd door het bijzondere verleden van deze universiteit. Het is een persoonlijke, speelse tocht vol mooie anekdotes en herinneringen die eindigt in een hoopvol toekomstbeeld.

Donderdag 19 oktober (20.30-21.00 uur) en vrijdag 20 oktober (20.30-21.00 uur) | Kapel Berchmanianum

‘Wat maakt Radboud?’

Het theatercollege is gebaseerd op het boek met dezelfde titel dat dit jaar ter ere van Radbouds verjaardag is verschenen. Voor het boek hebben Breukers·Godrie tientallen Radboudianen gesproken en uitgebreid onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat Radboudianen heel goed weten wat typisch voor hen is, maar dat ze zich moeilijk een voorstelling van hun toekomst kunnen maken. Dat was voor Breukers·Godrie de reden om een toekomstbeeld cadeau te geven. Een beeld waarin samenwerking, creativiteit en verbeelding centraal staan.

Over Breukers·Godrie

Breukers·Godrie bestaat uit een samenwerking tussen filosoof en biomedisch wetenschapper Walter Breukers en kunstenaar en historicus Jaap Godrie. Ze combineren hun disciplines om op een nieuwe manier naar deze tijd vol verandering te kijken. Samen publiceerden ze onder andere het boek ‘Verslaafd aan oneindigheid.’ In hun theatercollege nemen ze het publiek mee op een persoonlijke, verrassende tocht door het verleden, heden en toekomst van Radboud, waarbij humor en verfrissende ideeën elkaar steeds afwisselen.

Radboud Art & Science Festival

Dit evenement is onderdeel van Radboud Art & Science. Op 19, 20 en 21 oktober dompel je jezelf op de campus van de universiteit onder in de wereld van kunst en wetenschap. 

Laat jezelf meenemen naar het verleden aan de hand van muziek, film en dans. Loop langs fototentoonstellingen, lichtinstallaties en beeldende kunst die je een uniek perspectief op de campus bieden. Ook zijn er liveconcerten, voorstellingen en interactieve performances op onverwachte plekken. We verdiepen ons daarmee in het erfgoed, de geschiedenis en de dagelijkse gang van zaken van de universiteit, en gaan op zoek naar de verhalen van studenten, onderzoekers en andere medewerkers. 

Radboud Art & Science is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Zien we je daar? 

Gratis aanmelden

Wanneer
donderdag 19 oktober 2023, 20:30 - 21:00
Locatie
Berchmanianum
Organisatie
Radboud Events
Contactinformatie

Meer informatie over Breukers·Godrie vind je op www.breukersgodrie.com.