Wiskundetoernooi logo
Wiskundetoernooi logo

Wiskundetoernooi

vrijdag 20 september 2024, 09:00 - 17:00
Het Wiskundetoernooi is een jaarlijks evenement waar 100 teams van middelbare scholieren strijden om de titel.

Dit jaar is de 33e editie van het Wiskundetoernooi. Op vrijdag 20 september buigen de teams van middelbare scholieren zich over de moeilijkste wiskundeopgaven. Teams uit hele land doen mee. Een team bestaat uit 4 of 5 scholieren uit vwo-5 of vwo-6 en een begeleider. Ook in Leuven (België), Bonn en Hannover (Duitsland) is er op die dag een Wiskundetoernooi.

Programma

In de ochtend is de Sum of Us. Daarbij staat een maatschappelijk relevant thema centraal. Je maakt verschillende opdrachten en daarmee scoor je opnieuw zoveel mogelijk punten. In de middag is de Estafette. Als scholier moet je zo snel mogelijk opgaven maken waarmee je punten verdient. Het team dat aan het eind van de dag de meeste punten heeft, wint het Wiskundetoernooi.

Aanmelden van teams

Er mogen maximaal 100 teams meedoen. We streven naar een zo breed mogelijke aanwezigheid van scholen. Afhankelijk van een aantal inschrijvingen kunnen er per school één of twee teams deelnemen. Elk team heeft een afzonderlijke begeleider nodig die ook inzetbaar zal zijn als jurylid. Door middel van loting beslist de organisatie rond juni hoeveel teams er per school toegelaten worden.

De inschrijving is open tot en met 14 juni 2024.

Schrijf je team in

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld per team bedraagt € 70,-. Na definitieve toelating nemen we contact op over de betaling van het inschrijfgeld. Daarbij krijg je ook bericht over de verdere registratie. De namen van de teamleden hoeven pas op dat moment opgegeven te worden.

Spelregels

Bij een groot evenement als het Wiskundetoernooi horen natuurlijk spelregels. Per wedstrijd zijn deze beschreven. In alle gevallen waarin deze tekst geen uitsluitsel biedt, neemt de organisatie een onherroepelijke beslissing. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Van de begeleidende docenten wordt verwacht dat zij inzetbaar zijn als jurylid. Bij inschrijving op de toernooidag krijgen zij te horen welk team zij zullen beoordelen. Wij hopen dat de juryleden zich voorbereiden op hun taak met behulp van de informatie op deze pagina.

Oefenopgaven

Uit ervaring blijkt dat het oefenen van eerdere Estafette-opgaven een goede voorbereiding biedt voor dat onderdeel. De opgaven en uitwerkingen zijn te bekijken in de archiefmap.

Bekijk eerdere Estafette-opgaven

Sponsoren

Het Wiskundetoernooi biedt bedrijven een unieke kans om sponsor te worden van dit nationale evenement voor vwo-scholieren. Door sponsoring helpt u wiskunde onder jongeren te promoten en vergroot u tegelijkertijd de naamsbekendheid van uw bedrijf. Sponsormogelijkheden omvatten onder andere het geven van lezingen, workshops, demonstraties en het plaatsen van uw bedrijfslogo op de shirts van vrijwilligers. Neem contact op met de organisatie voor de mogelijkheden om tot een passende samenwerking te komen.

Lijst met sponsoren

 

Veelgestelde vragen

Wanneer
vrijdag 20 september 2024, 09:00 - 17:00
Contactinformatie

Heb je verder nog vragen over het Wiskundetoernooi? Heb je opmerkingen of suggesties voor het toernooi? Of wil je sponsor worden? Neem dan contact op met de organisatie via toernooi [at] math.ru.nl (toernooi[at]math[dot]ru[dot]nl).