Een vrouw heeft een sigaret vast en ligt op haar arm. Voor haar staat een capsule met pillen en een fles met bruinige sterke drank met een halfgevuld glas ernaast.

Workshop middelengebruik

dinsdag 21 mei 2024, 13:30 - 14:30
Krijg concrete tools om problematisch alcohol- en drugsgebruik te herkennen en handvatten om het gesprek aan te gaan

Stichting Door Het Geluid heeft als missie om het mentale welzijn van studenten te bevorderen, met een specifieke nadruk op middelengebruik. In deze interactieve workshop, die wordt geleid door en voor studenten, nodigen we je uit om met ons in gesprek te gaan over hoe alcohol en drugs zowel jouw eigen studententijd als die van je medestudenten kunnen beïnvloeden.

Samen verkennen we concrete tools om problematisch alcohol- en drugsgebruik te herkennen, maar we bieden ook handvatten om het gesprek aan te gaan als je je zorgen maakt over een vriend of vriendin. Bovendien leggen we de verbinding naar de verslavingszorg: wat doen zij precies en hoe kun je ze bereiken als dat nodig is?

Deze activiteit vindt plaats in MM 03.610 en wordt verzorgd door Stichting Door het Geluid en IrisZorg.

Mental Health Weeks

Deze activiteit is onderdeel van de Mental Health Weeks van 13 t/m 24 mei. Besteed extra aandacht aan je mentale gezondheid en praat er open over met anderen.

Bekijk het volledige programma

dinsdag 21 mei 2024, 13:30 - 14:30
Student Affairs
Contactinformatie

Vragen over deze activiteit? Neem dan gerust contact met ons op via studentenwelzijn [at] ru.nl (studentenwelzijn[at]ru[dot]nl).