Foto van twee dames aan een tafel die beiden in een schrift aan het schrijven zijn. Beide personen lachen.
Foto van twee dames aan een tafel die beiden in een schrift aan het schrijven zijn. Beide personen lachen.

Workshop omgaan met prestatiedruk

maandag 13 mei 2024, 09:00 - 11:00
Hoe herken je de signalen van prestatiedruk en hoe kun je er effectief op reageren?

Studeren in het huidige tijdperk is een enorme uitdaging. Er wordt van je verwacht dat je hoge cijfers haalt, een goede baan binnensleept, daarnaast wil je graag een sociaal leven onderhouden, sporten, goed slapen, je financiën onder controle houden, tijd vrijmaken voor leuke dingen en ondertussen zie je op social media dat jouw leeftijdsgenoten deze levensstijl lijken te perfectioneren. Geen wonder dat ruim de helft van alle studenten lijdt onder prestatiedruk.

In essentie is prestatiedruk geen negatief begrip, het houdt je juist scherp om mooie prestaties neer te zetten. Het wordt echter problematisch zodra je er overmatig mee te maken krijgt. Vaak zijn we ons bewust van de momenten waarop we last hebben van prestatiedruk, maar lukt het niet goed om de negatieve gevolgen ervan de baas te zijn. The Lab of Life methode, gericht op het effectief veranderen van gedrag, kan jou hier een handje bij helpen. Tijdens deze workshop breng je jouw persoonlijke ervaringen met prestatiedruk in kaart te en maken we samen een persoonlijk plan van aanpak om de negatieve gevolgen ervan te verminderen.

Na deze workshop heb je inzicht in:

  • Op welke vlakken in je leven je prestatiedruk ervaart;
  • Jouw fysieke en psychische reacties op prestatiedruk;
  • Hoe je het beste op deze reacties kunt reageren aan de hand van persoonlijke doelen.

Over de spreker

Eva is werkzaam bij The Lab of Life als trainer en communicatiespecialist en heeft zich gedurende haar studentenjaren verdiept in de negatieve gevolgen van sociale media op het welzijn van studenten, waaronder prestatiedruk. Haar onderzoeken hiernaar zijn voornamelijk geïnspireerd door haar eigen ervaringen met onzekerheid, stress en prestatiedruk. Dat maakt dat ze vol passie met deze onderwerpen aan de slag gaat en graag zo veel mogelijk studenten wil helpen hiermee om te leren gaan.

Deze activiteit vindt plaats in EOS N 01.770 en wordt verzorgd door The Lab of Life

Mental Health Weeks

Deze activiteit is onderdeel van de Mental Health Weeks van 13 t/m 24 mei. Besteed extra aandacht aan je mentale gezondheid en praat er open over met anderen.

Bekijk het volledige programma

Wanneer
maandag 13 mei 2024, 09:00 - 11:00
Spreker
Eva Nagelkerke
Organisatie
Student Affairs
Contactinformatie

Vragen over deze activiteit? Neem dan gerust contact met ons op via studentenwelzijn [at] ru.nl.