Cyberpesten
Cyberpesten

Workshop Online harassment against academics

Voor academici - vooral vrouwen en/of gemarginaliseerde groepen - wordt het steeds moeilijker om sociale media te gebruiken als middel om het publiek te bereiken. Online bedreigingen zijn een groeiend probleem. Wat kunnen slachtoffers van online intimidatie doen, hoe kun je je collega's ondersteunen en welke hulp kan er geboden worden? In deze workshop komen deze vragen aan bod.

Meer informatie en inschrijven

  Algemeen

  De workshop is in het Engels en toegankelijk voor alle medewerkers  (ook degenen die zich niet als vrouw identificeren). 

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Kosten
  Gratis
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  13 februari 2023, 16:00 - 17:00
  16 februari 2023, 16:00 - 17:00
  Aantal bijeenkomsten
  2
  Docent(en)
  Paula Thijs

  Factsheet

  Type onderwijs
  Workshop

  Contactinformatie

  Dr. Paula Thijs is senior onderzoeker en projectleider bij Atria. Voor het project Werk.en.de Toekomst onderzoekt ze genderstereotypen en keuzes in onderwijs, werk en zorg bij jongvolwassenen. Daarnaast is ze betrokken bij projecten over onder andere (online) gendergerelateerd geweld, online haatzaaien tegen vrouwelijke leiders, vrouwen in de politiek en de verbanden tussen genderongelijkheid en klimaatverandering. Paula studeerde Sociologie (BA) en Sociale en Culturele Wetenschappen (MA) aan de Radboud Universiteit. In 2019 promoveerde ze op een onderzoek naar trends in cultureel conservatisme in Nederland en Europa, eveneens aan de Radboud Universiteit. Tussen 2018 en 2021 werkte ze als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam waar ze een longitudinaal onderzoek coördineerde naar sociale ongelijkheden in de democratische waarden en politieke socialisatie van adolescenten.