Cyberpesten

Workshop Online harassment against academics

13 feb 2023

Voor academici - vooral vrouwen en/of gemarginaliseerde groepen - wordt het steeds moeilijker om sociale media te gebruiken als middel om het publiek te bereiken. Online bedreigingen zijn een groeiend probleem. Wat kunnen slachtoffers van online intimidatie doen, hoe kun je je collega's ondersteunen en welke hulp kan er geboden worden? In deze workshop komen deze vragen aan bod.

Meer informatie en inschrijven

Type cursus, training of opleiding
Workshop
Organisatieonderdeel
Radboud Universiteit
Taal
Engels
Datums
13 februari 2023, 16:00 - 17:00
16 februari 2023, 16:00 - 17:00

De workshop is in het Engels en toegankelijk voor alle medewerkers  (ook degenen die zich niet als vrouw identificeren). 

Docent(en)
Paula Thijs
Aantal sessies
2
Intakegesprek
Nee
Contactinformatie

Dr. Paula Thijs is senior onderzoeker en projectleider bij Atria. Voor het project Werk.en.de Toekomst onderzoekt ze genderstereotypen en keuzes in onderwijs, werk en zorg bij jongvolwassenen. Daarnaast is ze betrokken bij projecten over onder andere (online) gendergerelateerd geweld, online haatzaaien tegen vrouwelijke leiders, vrouwen in de politiek en de verbanden tussen genderongelijkheid en klimaatverandering. Paula studeerde Sociologie (BA) en Sociale en Culturele Wetenschappen (MA) aan de Radboud Universiteit. In 2019 promoveerde ze op een onderzoek naar trends in cultureel conservatisme in Nederland en Europa, eveneens aan de Radboud Universiteit. Tussen 2018 en 2021 werkte ze als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam waar ze een longitudinaal onderzoek coördineerde naar sociale ongelijkheden in de democratische waarden en politieke socialisatie van adolescenten.

Andere trainingen

Cursus Toetsen en leren (A&L4)

Tijdens deze cursus en met behulp van opdrachten die aansluiten bij jouw eigen onderwijspraktijk werk je aan de verbetering van jouw toetsen. Je gaat dieper in op de relatie tussen toetsen en leren en welke rol toetsing speelt in het onderwijs.

Cursus Toetsen en leren (A&L3)

Tijdens deze cursus en met behulp van opdrachten die aansluiten bij jouw eigen onderwijspraktijk werk je aan de verbetering van jouw toetsen. Je gaat dieper in op de relatie tussen toetsen en leren en welke rol toetsing speelt in het onderwijs.

Zelfhulpmodule scriptie schrijven

De Nederlandstalige zelfhulpmodule scriptie schrijven is voor studenten die starten met hun (bachelor of master) scriptie en niet precies weten wat de bedoeling is.