Workshop studying strategically (EN)

04 oktober 2023

Tijdens de workshop studying strategically leer je de logica van een cursus te vinden en deze logica te gebruiken om strategischer te studeren. De focus ligt op het strategischer omgaan met je tijd en activiteiten.

  Overzicht
  Type cursus, training of opleiding
  Workshop
  Aanbieder
  Student Support
  Taal
  Engels
  Data
  04 oktober 2023, 08:45 - 10:30

  Let op: deze workshop is Engelstalig.

  Voor wie is deze workshop?

  Veel studenten hebben geen duidelijk en strategisch actieplan. Ze zijn gewend om "te leren voor het tentamen". Voor sommigen betekent dit dat ze eerst uitstellen en pas echt hard werken als het examen dichterbij komt. Anderen werken vanaf het begin hard en proberen alles bij te houden omdat ze het gevoel hebben dat alles gevraagd kan worden op het examen. Beide strategieën hebben hun problemen, maar in de eerste plaats zijn beide soorten studenten erg gefocust op het tentamen zelf. En dat is helemaal niet strategisch.

  Wat ga je leren?

  Je leert de logica van een cursus te vinden en deze logica te gebruiken om strategischer te studeren. De focus ligt op het strategischer omgaan met je tijd en activiteiten.  Het gaat niet om hard werken en veel doen. Het gaat zelfs niet om het tentamen! Het is belangrijker om erachter te komen hoe een onderwerp is opgebouwd en waarom het op die manier is opgebouwd. Alleen dan kan je hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en de verbanden leggen die nodig zijn om te slagen.

  Hoe meld je je aan?

  Studenten kunnen zich ongeveer 4 weken voor de workshop direct via Osiris inschrijven voor deze workshop.

  Osiriscode: ASB-WSSTUDSTRA

  Docent(en)
  André Baars
  Vrijgesteld van btw
  Nee
  Intakegesprek
  Nee