Resultaat 1 - 20 van 404 resultaten
  • FSR Week van de Medezeggenschap

Week van de Medezeggenschap FNWI

In de week van 19 tot en met 23 februari organiseert de Facultaire Studentenraad van de FNWI de Week van de Medezeggenschap. Elke pauze is er een activiteit, met onder andere inputsessies, lunchlezingen en een informatiemarkt. Ook is er gratis lunch!

• The Nature of Freezing of Gait

Freezing of gait (letterlijk “bevriezen van het lopen”) zijn ongewilde blokkades die tijdens het lopen optreden en waarbij de voeten als het ware aan de grond gelijmd lijken te zijn.

• Clonal relationship and mutational landscape of diffuse large B-cell lymphoma recurrences

Bij een derde van de patiënten met het agressieve type diffuus grootcellig B-cel lymfoom (DLBCL), keert de ziekte terug na eerstelijnsbehandeling en blijft hun prognose slecht.

• Illustratie Michel Foucault

Bijeenkomst Foucault Kring Nederland/België

Een speciale bijeenkomst van de Foucault Kring van Nederland en België ter gelegenheid van de ANTW uitgave over Facaults Bekentenissen van het vlees.

• Portret van Sarian Kosten

Oratie professor Sarian Kosten

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica met de leeropdracht Aquatische Ecologie spreekt op vrijdag 23 februari 2024 om 15.45 uur precies haar inaugurele rede uit

Open Sterrenkijkavond

Tijdens de Open Sterrenkijkavond mag je op bezoek bij onze telescopen! Onder begeleiding van vrijwilligers van de Astronomische Kring Nijmegen krijg je een rondleiding (incl.

• YA Book Event: Come into my world

Ben jij een groot fan van Young Adult boeken? Kom luisteren naar lezingen over het einde der tijden, Shakespeare in moderne Young Adult boeken of struin tussen de shops met bookish items!

• Foto van het Grotiusgebouw

Workshop ‘Ken je verhaal’ | Career Service Rechten

In de workshop 'ken je verhaal' ontdek je wat je verhaal is en hoe je dit in kan zetten wanneer je gaat solliciteren.

• Star clusters near and far. The puzzles of their chemical compositions

.

• Vluchtelingen helpen hun potentieel te ontsluiten: een interventie ter bevordering van de mentale gezondheid, economische participatie en sociale netwerken van Syrische vluchtelingen in Nederland

Het aantal mensen dat de laatste jaren wereldwijd hun huis moest ontvluchten is ongekend hoog. De Europese Unie, waaronder Nederland, is een belangrijke bestemming voor vluchtelingen.

• Stressmanagement

Tijdens de training stressmanagement leer je je stress beter (her)kennen en leer je hoe je negatieve gedachten te lijf gaat.

• Lezing 'De logeerbuik' door Machteld Vonk

Op 26 februari geeft Machteld Vonk een lezing over het wetsvoorstel Kind, draagmoederschap en afstamming.

What Dreams Are Made Of

Vallen, vliegen. Waarom trakteren onze hersenen ons 's nachts op bizarre avonturen? Wat zou het betekenen om een neurologische verklaring voor onze dromen te vinden? Moeten we willen dat de wetenschap dit eeuwenoude mysterie beantwoordt?

• Student aan het werk op de laptop in Maria Montessori

Workshop 'Hoe optimaliseer je jouw netwerk met LinkedIn' (Nederlands)

In de workshop 'Hoe optimaliseer je jouw netwerk met LinkedIn' (Nederlands) ga je je LinkedIn-profiel optimaliseren en leer hoe je je (LinkedIn-)netwerk kunt inzetten bij het vinden van een stage of een baan.

• The Art of Innate War: Exploring Innate Immune Memory and Engineered Innate T Cells Against Persistent Threats

.

• Faculty of Science placeholder

BIS-lezing Koen van den Hurk Consultant bij VGZ

In deze lezing zal Koen van den Hurk meer vertellen over zijn traject op de arbeidsmarkt. Hoe hij zijn stage en banen vond en hoe zijn huidige baan eruitziet.

• Polyisocyanide hydrogels als een tissue engineering strategie voor bekkenbodemverzakkingen

Wereldwijd worden 1 op de 10 vrouwen geopereerd vanwege een bekkenbodemverzakking.

• Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

Bijeenkomst SIG Duurzaamheid (27-02)

In deze SIG richten de deelnemers zich op vragen die draaien om de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling.

• Understanding Brain Structural Covariations in Autism

Autismespectrumstoornis is één van de meest bekende ontwikkelingsstoornissen.

• Cursus Education in a Nutshell (EIN8 23-24)

Gedurende deze cursus vertaal je didactische basisprincipes over leren en doceren naar de uitvoering van groepsonderwijs aan de Radboud Universiteit.