YA Book Event: Come into my world

zaterdag 24 februari 2024, 19:30 - 22:30

Tickets

Dat Young Adult-boeken populair zijn, weten Bibliotheek Gelderland Zuid en de Engelse Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit al lang! Bookstagram en BookTok zijn niet voor niets zo'n succes. Vooral Engelse boeken zijn populair onder jongeren. Daarom organiseren we speciaal voor alle boekenwurmen een fantastisch evenement rond Engelstalige Young Adult-boeken. Hier kun je genieten van colleges, interviews, creatieve workshops, speeddates over boeken, shops en meer.

Mini-colleges

Tijdens het YA Book Event verzorgen medewerkers van de Radboud Universiteit zes mini-colleges over de volgende thema’s: animatie en de omgang met de planeet, het einde der tijden, opgroeien in conflictzones, seksualiteit, gender en queerness, Shakespeare in moderne YA en YA rewritings of the classics. What's not to like? Natuurlijk worden er rondom deze colleges van allerlei leuke programma's georganiseerd, hierover later meer.

Schrijfwedstrijd

Maar dit is nog niet alles! De bieb organiseert een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar, waar jij aan mee kunt doen. Je kunt teksten insturen voor twee verschillende categorieën: proza en poëzie. Schrijf jij de winnende tekst? Het regelement voor deze wedstrijd vind je in de PDF onderaan deze pagina. De jury kiest de winnaars en maakt deze tijdens het YA Book Event bekend. De jury bestaat uit Marguérite Corporaal, literatuurwetenschapper en hoogleraar aan de Radboud Universiteit, Marjolein Hordijk, programmamaker jongeren van Bibliotheek Gelderland Zuid en Billy Rouwenhorst, BookTokker (BillyLeest) en Bookstagrammer (@thereadingcowgirl).

Dit is evenement is in samenwerking met Ieder Talent Telt en Dekker v. d. Vegt boekverkopers en is mogelijk gemaakt door de SPUK gelden van de gemeente Nijmegen.

Tickets

zaterdag 24 februari 2024, 19:30 - 22:30