Elizabeth Hense
Elizabeth Hense

Zorg voor elkaar en voor de wereld

maandag 8 mei 2023, 18:00 - 20:00
Een Radboudgebaar

Met een aantal medewerkers van de Faculteit FTR koken we onder leiding van Hamid Golami, vrijwilliger-kok van het Huis van Compassie, een heerlijke duurzame maaltijd. De ingrediënten worden aangeleverd door Eet Meerbosch, een mooi lokaal initiatief dat ecologische en sociale doelen met elkaar verbindt. De mensen van het Huis van Compassie serveren de maaltijd. We eten gezamenlijk en hebben onder het eten een paar korte toespraken waarin we vertellen over 100 jaar Radboud Universiteit (Jurijn de Vos), onderzoek naar vervolgde Joden in Nijmegen (Ria van den Brandt), zorgboerderijen in Nederland (Dries de Moor), en enkele bevindingen van consortium PARTIGAN (Marthe Derkzen).

Van de kant van het Huis van Compassie wordt er verteld over de Verspillingshub, een nieuw project van het Huis van Compassie, waarbij overtollig voedsel door vrijwilligers wordt opgehaald bij voedselleveranciers en vervolgens verdeeld onder Nijmeegse sociale restaurants.  Verder is er een muzikaal intermezzo van Ali Forudan. Het gaat ons om samenzijn, elkaar leren kennen, er zijn voor elkaar en elkaar helpen met het bouwen van een sociaal en ecologisch bewogen wereld. Er is een klein extraatje voor kinderen.  

Logo huis van compassie Nijmegen
Wanneer
maandag 8 mei 2023, 18:00 - 20:00
Contactinformatie

Elisabeth Hense, Jurijn de Vos, Ria van den Brandt, Dries de Moor, Marthe Derkzen met collega’s en studenten van de FFTR samen met Pieter Poels coördinator Van het Huis van Compassie 

Contact Radboud Universiteit: Elisabeth.Hense [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank" 

Contact Huis van Compassie Nijmegen: poels [at] huisvancompassienijmegen.nl