Privacyverklaring Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Subprivacyverklaring

Deze subprivacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, onderdeel van de Radboud Universiteit en moet gelezen worden in samenhang met de algemene privacyverklaring van de Radboud Universiteit. 

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen respecteert uw privacy en zorgt ervoor dat uw persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving worden verwerkt. In deze verklaring informeren wij u over de wijze waarop Radboud Centrum Sociale Wetenschappen met uw persoonsgegevens omgaat, voor welke doeleinden en op welke grondslagen dat gebeurt, hoe uw persoonsgegevens worden verwerkt, welke rechten u heeft als uw persoonsgegevens worden verwerkt en waar u met vragen of verzoeken over uw privacy terecht kunt.

Privacy, het gebruik van onze webdiensten en het opslaan van persoonsgegevens

Wanneer u zich via een digitaal inschrijfformulier aanmeldt voor een van onze opleidingen, cursussen of congressen vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. Persoonlijke gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd, in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). 

U contacteert ons via aanmeldformulier of e-mail

Wanneer u een aanmeldformulier voor een opleiding, cursus of congres of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Daarnaast slaan we uw IP-adres op. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken zo goed mogelijk te beantwoorden.

Deze gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd, in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wij zullen deze gegevens niet combineren met eventuele andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken, en verstrekken deze informatie niet aan derden.

Wij contacteren u via onze nieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van ons onderwijsaanbod dat past bij uw interesses. Dat doen wij onder andere via de RadboudCSW Nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief verstrekken wij alleen aan onze cursisten en alumni. Andere geïnteresseerden  kunnen zich voor de nieuwsbrief aanmelden via onze website. Wij vragen u dan uw naam en e-mailadres in te voeren. Daarnaast slaan we uw IP-adres op. Dit maakt het mogelijk om uw verzoek te beantwoorden.

Deze gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd, in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wij zullen deze gegevens niet combineren met eventuele andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken, en verstrekken deze informatie niet aan derden.

Aanpassen/uitschrijven RCSW Nieuwsbrief

Onderaan iedere RadboudCSW Nieuwsbrief vindt u de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om u af te melden.

Privacy & het opslaan van persoonsgegevens door onze opleidelingen

Het RadboudCSW eist dat opleidelingen zorgvuldig met gevoelige data omgaan. Cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat zij vertrouwelijk met hun gegevens omgaan. Als onderwijsinstituut verstrekken wij aan al onze opleidelingen een handleiding waar onder andere deze zaken worden uitgelicht: 

  • Algemene beveiliging van iPad en/of computer
  • Beveiligingsinstellingen van iPad en/of computer
  • Het anonimiseren van persoonlijke gegevens van cliënten binnen de digitale leeromgeving

Het RadboudCSW is daarnaast wettelijk verplicht alle beveiligingsincidenten te melden bij de Radboud Universiteit en Autoriteit Persoonsgegevens. Opleidelingen die vrezen dat er een potentieel datalek is of is geweest melden dit zo spoedig mogelijk bij de opleidingscoördinator. 

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u ons het beste een e-mail sturen naar info [at] rcsw.nl (info[at]rcsw[dot]nl).