Taalbeleid
Ons taalbeleid is erop gericht dat de Radboud Universiteit een internationaal georiënteerde, interculturele en meertalige kennisinstelling wordt. Het beleid geeft medewerkers, studenten en opleidingen hiervoor handvatten en kaders.

Taalvaardigheid
De Radboud Universiteit streeft ernaar een open en inclusieve gemeenschap te zijn, waarin iedereen die werkt of studeert aan onze universiteit zich thuis en veilig voelt. Taalvaardigheid speelt hierin een belangrijke rol. Zowel studenten als medewerkers moeten zich bewust worden van interculturele verschillen en hun communicatie hierop af kunnen stemmen.
Meerjarenwerkplan Taalbeleid Radboud Universiteit 2018-2025
In deze notitie worden de ambities met betrekking tot taalbeleid uitgewerkt, zoals die in de nieuwe internationaliseringsstrategie Radboud International 2025 en het bijbehorende meerjarenwerkplan zijn geformuleerd.
Verplichte taaltoets voor studenten RADAr
De RADAr is een verplichte diagnostische toets voor academische taalvaardigheid. Op de Radboud Universiteit maken alle eerstejaars de RADAr in de taal waarin zij hun bachelor volgen.
Lees meerTaalgedragsconventies
Taalgedragsconventies zijn richtlijnen met betrekking tot het gewenste taalgedrag op de campus. Deze richtlijnen moeten ervoor zorgen dat taal niet belemmerend werkt en zijn geldig binnen alle geledingen van de universiteit, in onderwijs, onderzoek en ondersteunende diensten.
Lees meerGedragscode vreemde taal
Een opleiding kan beslissen om het onderwijs, tentamens en examens in een andere taal dan het Nederlands te verzorgen. Richtlijnen hiervoor zijn vastgelegd in de Gedragscode vreemde taal.
Lees meerTaalbeleidskortingsregeling
Medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen kosteloos cursussen Engels en Nederlands volgen bij Radboud in'to Languages dankzij de taalbeleidskortingsregeling.
Lees meerRichtlijnen voor inclusief taalgebruik
De Radboud Universiteit streeft naar een veilige, inclusieve academische gemeenschap die diversiteit, gelijkheid en inclusie omarmt en bevordert. Taal is de sleutel tot inclusie.
Lees meer