Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Over Information & Library Services


Over Information & Library Services

De divisie Information & Library Services (ILS) ontwikkelt en beheert diensten op het gebied van informatievoorziening en ICT, die aansluiten bij de vraag vanuit onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering van de Radboud Universiteit. ILS is een van de zes divisies van Radboud Services.

Ambitie

Iwan Holleman portretIn 2025 vormen de onderdelen van de Informatiekolom een geïntegreerd geheel dat op proactieve en duurzame wijze alle niveaus van de data-informatie-kennis-piramide ondersteunt. Als professionele partner faciliteren we het primaire proces van de Radboud Universiteit en nemen de leiding waar nodig. Dat doen we met oog voor wat nu nodig is én met de blik gericht op de toekomst.

Directeur Iwan Holleman

Organisatie

Bij ILS werken ongeveer 350 vaste medewerkers verdeeld over zes afdelingen.

organogram_information_en_library_services_1_kl

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Ambitie met link naar vacatures

Bibliotheekdiensten

ILS verzorgt de aanschaf, het beheer en het beschikbaar maken van een collectie die aansluit bij de behoefte van onderwijs en onderzoek. Steeds vaker gaat het hierbij om een digitale collectie, maar ook de gedrukte collectie heeft nog een belangrijke rol.

Tijdens de hele duur van onderzoek biedt ILS ondersteuning aan Radboudwetenschappers en -studenten. Denk o.a. aan bronnenonderzoek, referentiemanagement, datamanagement en open science.

ICT-diensten

ILS verzorgt de aanschaf, beheer en ondersteuning van de basis ICT-voorzieningen voor medewerkers, studenten en gasten van de Radboud Universiteit.

In afstemming met de behoefte van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering binnen de Radboud Universiteit verzorgt en ontwikkelt ILS ICT-oplossingen. Hierbij gaat het ook om cloud-oplossingen.

Radboud University Press

Radboud University Press is een Diamond Open Access uitgeverij van hoogwaardige wetenschappelijke peer-reviewed boeken en tijdschriften in een breed scala van disciplines. Een unieke afdeling van de Radboud Universiteit.

Katholiek Documentatie Centrum

Het KDC bewaart, ordent, geeft informatie over en ontsluit archieven boeken, brochures, tijdschriften, beeld- en geluidsmateriaal dat afkomstig is van katholieke personen en instellingen in Nederland. Alle collecties hebben betrekking op het katholieke leven vanaf 1800.

Security & privacy

210816_Rad_met_Pixel Icons_JF15

ILS verzorgt de richtlijnen en het strategisch beleid op het gebied van architectuur, informatiebeveiliging en privacy. ILS informeert medewerkers en studenten over 'veilig werken'.

Contact

Secretariaat ILS

E-mail:InformationLibraryServices@ru.nl
Telefoon: 024 - 36 17999

Adressen:

Bezoekadres

Geert Grooteplein 41, 6525 GA Nijmegen

Forum

Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen
Geert Grooteplein 41, 6525 GA Nijmegen

Universiteitsbibliotheek

Postbus 9100, 6500 HA Nijmegen
Erasmuslaan 36, 6525 GG Nijmegen