Een closeup foto van een persoon die twee boeken uit een boekenkast pakt. Alleen de handen en de boekenkast zijn zichtbaar.
Een closeup foto van een persoon die twee boeken uit een boekenkast pakt. Alleen de handen en de boekenkast zijn zichtbaar.

Erfgoedcollecties

De Radboud Universiteit bezit een groot aantal erfgoedcollecties. Radboud Erfgoed zorgt ervoor dat deze worden onderhouden, zichtbaar zijn en een grotere rol spelen in ons onderwijs en onderzoek.

Uitgelicht

Blijf op de hoogte van de actualiteiten rondom Radboud Erfgoed.

Bezoek de mini-tentoonstelling Verhalen van moed en veerkracht

Wat is Radboud Erfgoed?

In Radboud Erfgoed worden onder andere de erfgoedcollecties van de Universiteitsbibliotheek, het Katholiek Documentatie Centrum en Universiteitsarchief professioneel beheerd. Radboud Erfgoed besteedt daarbij aandacht aan het zo toegankelijk mogelijk maken van deze collecties. Zo hebben niet alleen specialisten en onderzoekers, maar ook een breder publiek toegang tot de Nijmeegse collecties.

Informatieve video's

Radboud Erfgoed maakt ook video's over de erfgoedcollecties en de geschiedenis van de Radboud Universiteit.

Ga naar de playlist

Evenementen

Bezoek de Radboud Universiteit in de Latijnse School

Erfgoedpartners

Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

Het Erfgoedcentrum voor Nederlands Kloosterleven Sint Agatha richt zich op de geschiedenis en de betekenis van kloosterlingen in Nederland.

Lees meer

Erfgoed Gelderland

Stichting Erfgoed Gelderland ondersteunt de erfgoedsector bij het duurzaam beheren van collecties het vertellen van verhalen over erfgoed.

Lees meer

Valkhof Museum

In het Valkhof Museum komen archeologie en kunst samen om een beeld te vormen van wat ons als mensheid door de eeuwen heen heeft gevormd.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Radboud Erfgoed verstuurt vier keer per jaar een nieuwsbrief met achtergrondinformatie over de collecties en lezingen die worden georganiseerd.

Meld je aan als medewerker

Meld je aan als niet-medewerker

024-3617999

Organisatieonderdeel