Eten en drinken

Eten en drinken speelt een belangrijke rol in ons streven naar duurzaamheid. De afdeling Food and Beverage werkt mee aan duurzaamheid door een innovatief en duurzaam assortiment aan te bieden en de gasten te enthousiasmeren om duurzame keuzes te maken. 

Duurzaamheid in Uitvoering in de Refter

Wat kun jij doen? 

  • Maak zelf duurzame keuzes in het kopen van producten. Zo kun je bijvoorbeeld vaker kiezen voor een plantbased of vegetarische maaltijd. 
  • Bestel nooit teveel. Of je nu gebruik maakt van de catering of zelf eten haalt, zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheden bestelt zodat je niks verspilt. 
  • Probeer het gebruik van wegwerpverpakkingen te voorkomen.

Heb je een goed idee om de campus te verduurzamen? Dien je idee via Realize Your Idea!

Waar werken wij aan?

Catering op de Radboud Universiteit

Onze doelen

Onze doelen voor de komende jaren zijn:

  • In 2025 is minimaal 80% van de aangeboden producten en maaltijden vegetarisch en daarvan is minimaal 25% plantbased.
  • Zicht hebben op de keten van onze producten. Onze producten komen van dichtbij, zijn seizoensgebonden en natuurlijk en veroorzaken zo min mogelijk uitstoot van boer tot bord.
  • Geen voedsel- en afvalverspilling meer op de campus van de Radboud Universiteit.

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. 

Het bedrijfsvoeringsthema eten en drinken van de Radboud Universiteit sluit aan bij de SDG:

  • 12: Verantwoorde consumptie en productie

Contact

Organisatieonderdeel