Leren en innoveren

Als leren innoveren is, hoe innoveren we dan ons leren? Om de impact van ons onderwijs te vergroten zijn we continu op zoek naar de juiste samenwerkingen en op onderzoek gebaseerde didactiek. Leren en innoveren is wat ons daarin drijft.

Student met VR-bril op

Betrokken academici

De Radboud Universiteit wil met haar onderwijs bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.  We richten ons op de zorg voor elkaar en de wereld om ons heen. In het onderwijs is daarom volop aandacht voor actuele maatschappelijke thema’s en vraagstukken, die we graag interdisciplinair aanpakken.

Innovatief onderwijs

Community Engaged Learning

Community Engaged Learning (CEL) is onderwijs dat in verbinding staat met de samenleving, met als doel een bijdrage te leveren in de aanpak van maatschappelijk vraagstukken.

Lees meer

Samen leren en innoveren

Docent schrijft op whiteboard

Start een Honourslab

Pas onderwijsvernieuwing toe buiten het reguliere curriculum

In honourslabs kun je onderwijsvernieuwing toepassen buiten het reguliere curri…

Financieren van innovatie en onderzoek

Biomedical Sciences

TLC-voucherprojecten

Financiering door het Radboud Teaching and Learning Centre

Financiering door het Radboud Teaching and Learning Centre
studenten in een collegezaal

Comeniusprojecten

Financiering door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO)

Financiering door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO)

Nieuws

Eddie Denessen

Eddie Denessen benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Sociale Ongelijkheid

Eddie Denessen is per 1 april 2023 benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Sociale Ongelijkheid aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

Drie Radboud-docenten ontvangen een Comeniusbeurs voor onderwijsinnovatie

Het Radboud Teaching en Learning Centre feliciteert Karen Geertsema, Edwin van Meerkerk en Jelle van Gurp met het ontvangen van een Comeniusbeurs voor hun onderzoeksprojecten.

Kick-off SIG Academic Citizenship

10 juni was het zo ver; de eerste bijeenkomst van de Special Interest Group (SIG) over Academic Citizenship. Studenten laten inzien dat zij méér zijn dan “enkel” een student, is een van de ambities van de SIG.

Contact

Het Radboud Teaching and Learning Centre is aanjager van onderwijsinnovatie aan de Radboud Universiteit. Als centrum vormt zij een kennishub op onze campus. Het netwerk helpt docenten om aan de slag te gaan met docentontwikkeling, onderwijsonderzoek en onderwijsinnovatie.