Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 20 van 1122 resultaten
 • InScience Film Festival logo met sfeerbeeld

  Films over wetenschap: 4 tips voor InScience

  Van 12 tot en met 17 maart vindt de negende editie van InScience plaats in Nijmegen. Tijdens het International Science Film Festival worden wetenschapsfilms getoond, omringd door verdiepende Talks, discussies, experimenten en kunstinstallaties.

 • Boek komt tot leven

  Gebrek aan visuele beeldvorming leidt niet tot minder plezier in lezen

  Cognitiewetenschapper Laura Speed en haar collega’s ontdekten in een eerste onderzoek naar lezen door mensen met zogenoemde afantasie dat zij niet minder plezier hebben in lezen, maar wel minder betrokken raken bij een verhaal.

 • Gemeentehuis

  Integriteit van burgemeesters en raadsleden soms lastig te toetsen

  Van burgemeesters, raadsleden en andere ambtsdragers verwachten we dat ze integer en onafhankelijk handelen: daarvoor zijn zelfs verschillende regels vastgelegd in de wet. Maar hoe toetsen we integriteit, en hoeveel bescherming biedt de wet?

 • Ton Tekstra

  Ton Tekstra benoemd tot hoogleraar Fiscaal insolventierecht

  Per 1 februari 2024 is Ton Tekstra benoemd tot hoogleraar Fiscaal insolventierecht aan de Radboud Universiteit. De leeropdracht, met een omvang van 0,2 fte, is verbonden aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R).

 • schade na bombardement 22 februari 1944 Nijmegen

  Herdenking bombardement Nijmegen: klokken luiden in Berchmanianum

  Net als elk jaar zullen de klokken in het Berchmanianum op donderdagmiddag 22 februari twee minuten luiden. De Radboud Universiteit herdenkt hiermee het bombardement op Nijmegen, dit jaar exact tachtig jaar geleden. 

 • A person looking at their phone and laptop.

  Inloggen in BASS verandert per 26 februari

  Vanaf maandag 26 februari wordt het makkelijker en veiliger om in te loggen in BASS. Vanaf dan log je in met je nieuwe Radboudaccount en moet je je extra authentiseren.

 • Plantje groeit tussen steen

  Van intuïtie naar methode: succesvolle werkwijze in de zorg krijgt wetenschappelijke basis

  Een behandelmethode die in de zorg al jaren het ene na het andere succes boekt, maar tot nu toe nog niet het podium vond, heeft met het promotieonderzoek van Carine Heijligers en Sonja Graafstal een stevige wetenschappelijke onderbouwing gekregen.

 • Man met stressbal in zijn hand

  Vluchtelingen sneller aan het werk door preventieve zorg voor hun mentale gezondheid

  De participatie van vluchtelingen blijft sterk achter bij die van andere migrantengroepen en autochtonen. Om bij deze groep voor een betere arbeidsmarktparticipatie te zorgen, moeten we ons ook richten op hun mentale gezondheid.

 • Dries van Agt in zijn werkkamer

  In memoriam: Dries van Agt

  Radboudalumnus en oud-premier Dries van Agt overleed op maandag 5 februari op 93-jarige leeftijd. Hij overleed samen en hand in hand met zijn vrouw Eugenie van Agt-Krekelberg, tevens alumna van de Radboud Universiteit, in hun woonplaats Nijmegen.

 • Argos-uitzending over vervroegd terugtreden rector

  Radioprogramma Argos kondigt aan dat het zaterdag 17 februari om 14 uur aandacht besteedt aan het vroegtijdig terugtreden van de voormalig rector van de Radboud Universiteit, Han van Krieken.

 • Wifi instellen

  Onderbrekingen ICT-systemen door werkzaamheden op vrijdag 23 februari

  Op vrijdagavond 23 februari wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het netwerk van de Radboud Universiteit. Daardoor worden centrale ICT-systemen als wifi en Outlook die avond een aantal keren kort onderbroken. Je kunt hier hinder van ondervinden.

 • Het groene welkomstcadeau: de bomen voucher

  Groen welkomstcadeau voor nieuwe medewerkers

  Nieuwe medewerkers van de Radboud Universiteit hebben tijdens de introductiebijeenkomst een nieuw welkomstcadeau ontvangen. In plaats van de tot dusver gebruikelijke bos bloemen werden zij eigenaar van een boom.

 • Tekening van smartphone met hartje

  Swipe, match, gelukkig? Datingapp-gebruikers minder tevreden met relatiestatus dan niet-gebruikers

  Mobiele datingapps zijn een populaire manier voor mensen om elkaar te ontmoeten. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt echter dat mensen die datingapps gebruiken minder tevreden zijn met hun relatiestatus dan mensen die ze niet gebruiken.

 • A person looking at their phone and laptop.

  Mogelijk geen toegang tot gedeelde mailboxmappen wegens gewijzigde machtigingen

  Soms is het nodig mappen in Outlook te delen met collega's. Het is belangrijk dat deze machtigingen zorgvuldig ingesteld zijn om te voorkomen dat anderen onbedoeld bij jouw e-mails kunnen en gegevens kunnen zien die niet voor hen bedoeld zijn.

 • José Sanders

  Hiërarchie, ongemak en reflectie

  In deze column van het college van bestuur schrijft rector magnificus José Sanders over het plan van aanpak Prevent – Care - Cure om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan.

 • Cirkel Sustainable Development Goals

  De kracht van community building voor duurzaamheid

  Een community opbouwen die zich inzet voor het duurzaamheidsbeleid van je bedrijf of organisatie. Johnson & Johnson Innovative Medicine en de Radboud Universiteit deden het en delen hun kennis en ervaringen in een rapport.

 • Onderzoekers Organische Chemie

  Nomineer een team voor de Radboud Team Science Award

  Nomineer voor 20 maart een team voor de Radboud Team Science Award.

 • Han van Krieken

  Gemeente Nijmegen reikt Zilveren Waalbrugspeld uit

  Oud-rector Han van Krieken heeft vandaag de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. Hier vind je meer informatie over waarom deze is uitgereikt.

 • Dries van Agt in zijn werkkamer

  Oud-premier Dries van Agt overleden

  Oud-premier Dries van Agt is op maandag 5 februari op 93-jarige leeftijd overleden. Van Agt studeerde tussen 1949 en 1955 rechten aan de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen en was vanaf 1968 hoogleraar Strafrecht en Strafprocesrecht.

 • man met koffer in treinstation

  Verandering in reisaanvragen en voorschotten

  Vanaf 27 februari 2024 wordt VCK Travel de verplichte centrale plek voor het boeken van dienstreizen naar het buitenland.