Onderwijsdagen logo 2024

De Onderwijsdagen

In onze snel veranderende samenleving en wankele wereld is het de vraag hoe en waarvoor we onze jongeren opleiden. Sta jij wel eens stil bij deze vragen? Met het evenement De Onderwijsdagen (18 t/m 21 maart 2024) bieden de Radboud Universiteit, het Radboudumc, HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen jou als onderwijsprofessional de ruimte om over het onderwijs van vandaag én morgen na te denken. Studenten met een opleidingsachtergrond in leren, ontwikkelen en onderwijs zijn ook van harte welkom.

Programma 2024

Thema: Samen bewegen naar de toekomst

Iedere ochtend worden diverse workshops georganiseerd waarin veel aandacht is voor didactieken. Elke middag is er een conferentie om met elkaar de diepte in te gaan en te focussen op specifieke thema’s. Er wordt geopend met een gezamenlijke lunch en een prikkelende warming up. Daarna kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals lezingen en workshops. We sluiten af met een cooling down en derde helft (borrel). Tussen de workshops is er voldoende tijd om van locatie te wisselen en te netwerken. Zo komen we samen in beweging!

• Maandagmiddag: Focus op 'gelijkspel voor studenten' op de campus van ROC Nijmegen. Met aandacht voor inclusief onderwijs, stagediscriminatie, studentwelzijn.
  • Dinsdagmiddag: Focus op 'het maatschappelijke speelveld’ op de campus van de Radboud Universiteit. Met onderwerpen zoals duurzaamheid, burgerschap en inclusie.
  • Woensdagmiddag: Focus op 'digifit zijn' in het Radboudumc en Radboud Experience Centre. Met thema's als AI in onderwijs, open onderwijs en Extended Reality.
  • Donderdagmiddag: Focus op 'in beweging blijven als docent' op de campus van HAN University of Applied Sciences. Met aandacht voor intervisie, kunst en docentontwikkeling. De Onderwijsdagen worden afgesloten met een onderwijsdiner bij ROC Nijmegen.

Bekijk schematisch overzicht van het programma

Keynotes

Rutger van den Berg

Hoe kijken jongeren naar maatschappelijke vraagstukken?

Onderzoeker en adviseur Rutger van den Berg werkt bij Youngworks en doet al ruim 11 jaar onderzoek naar jongerentrends en jongerencultuur. Vooral de interactie tussen jongeren en volwassenen interesseert hem, want begrijpen we elkaar nog wel? In zijn keynote geeft hij een inkijkje in de wereld van jongeren en hun drijfveren. Hij laat op basis van onderzoek aan de Radboud Universiteit zien dat jongeren op heel verschillende manieren met het thema klimaatcrisis omgaan.

Keynote dinsdag 19 maart, 12:30 - 13:15 uur, Theaterzaal C (Heyendaalseweg 141)

Nils Roemen

De kracht van menselijk contact

Nils Roemen is ook een van de gastsprekers. Hij is gefascineerd door Kunstmatige Intelligentie (AI) en laat je ervaren dat niets meer hetzelfde is door de opkomst ervan. In zijn keynote legt hij uit hoe AI onze bestaande werkpraktijken overneemt en ons onderwijs nutteloos zal maken. Er is geen weg meer terug. Tenzij we onze unieke menselijke eigenschappen optimaal gaan gebruiken.

Keynote woensdag 20 maart, 12:15 - 13:00 uur, Radboudumc Experience Centre  (Geert Grooteplein Noord 15)

Download de mobiele app

Nadat je je hebt aangemeld raden we je aan om onze mobiele app te downloaden. De mobiele app is zowel je digitale programmaboekje, routeplanner naar de locaties als ook je toegangsbewijs voor de activiteiten. Je kunt je via de mobiele app op elk moment aan en afmelden voor activiteiten.

Download de app voor iOS

Download de app voor Android

Ervaringsverhalen deelnemers

In deze video vertellen deelnemers over hun ervaring met de Onderwijsdagen en wat de activiteiten en ontmoetingen tijdens De Onderwijsdagen je kan opleveren.

Contact

De Onderwijsdagen worden georganiseerd door het Radboud Teaching and Learning Centre, het Radboudumc, HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen. Wil je meer weten over De Onderwijsdagen of heb je een goed idee? Neem contact op met de organisatie.

In het privacystatement lees je hoe wij jouw persoonsgegevens beschermen.