Students demonstrate on the Radboud University campus

Demonstraties

De afgelopen tijd hebben er verschillende protesten plaatsgevonden op onze universiteit en andere universiteiten. Wij begrijpen en delen de bezorgdheid en de emoties die de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden met zich meebrengt. Op deze pagina vind je het laatste nieuws en informatie over hoe we als universiteit omgaan met deze situatie.

Statement rondom aangekondigde lezing maandag 10 juni 2024

Situating Palestine heeft Mohammed Khatib uitgenodigd om te spreken op de campus op 10 juni. In de context van brede onrust op dit moment is dit aanleiding om de bijeenkomst niet binnen de muren van de universiteitsgebouwen te laten plaatsvinden.

Radboud universiteit huistijl beeld

Burgemeester wijst plek aan voor demonstreren op de campus Radboud Universiteit

Gaza/pro-Palestina-demonstraties op de campus van de Radboud Universiteit mogen alléén nog plaatsvinden op een door de burgemeester aangewezen plek, naast het Elinor Ostromgebouw, op locatie P7a.

Thomas van Acquinogebouw na bezetting

Bezetting en vernieling TvA 1 en ontruiming tentenkamp

Gisteren aan het eind van de middag hebben actievoerders Thomas van Aquinostraat 1 bezet.

Foto José Sanders

Over luisteren - Column José Sanders

We hebben als cvb veel oproepen gekregen om ons duidelijker uit te spreken over, of vóór, of juist tegen de eisen van actievoerende studenten en de medewerkers die hen ondersteunen. Luisteren naar de meerstemmigheid is daarbij hard nodig.

Zorgen en acties op de universiteit – update 4

Update vanuit het college van bestuur op de protesten op de campus rondom het gewapende conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Hier lees je waar we staan of inmiddels mee bezig zijn.

Zorgen en acties op de universiteit - update 3

Zorgen en acties op de universiteit - update 2

Radboud universiteit huistijl beeld

Zorgen en acties op de universiteit - update

Iedereen moet zich vrij en veilig kunnen bewegen op onze campus en in onze gebouwen, ook wanneer er verschillen van inzicht of opvatting zijn. We roepen alle leden van onze gemeenschap op om bij te dragen aan die respectvolle en verdraagzame academische gemeenschap die wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

- College van bestuur Radboud Universiteit

Samenwerkingsverbanden

Berchmanianum

Bestuurlijke samenwerkingsovereenkomsten

/over-ons/organisatie/strategische-partners-en-netwerken
De Toekomst van Europa

EU-onderzoeksprojecten

Hulp en advies binnen de Radboud Universiteit

Vragen of zorgen

Heeft u vragen of zorgen die u wilt delen? Ga dan in gesprek met collega’s of uw leidinggevende (als u medewerker bent) of met medestudenten, docenten en/of uw studieadviseur (als u student bent). Voer dat gesprek en deel uw zorgen, uiteraard met respect voor elkaar.

Pers wordt verzocht contact op te nemen met de woordvoerder van de Radboud Universiteit:

+31 6 30 02 32 50