Opening Academisch Jaar 2023 - 2024: van betekenis

De Opening van het Academisch Jaar is een bijeenkomst voor alle medewerkers en studenten, ter inspiratie bij de start van het nieuwe collegejaar. Het programma van deze opening van het academisch jaar staat in het teken van het thema 'van betekenis'.

Op het programma

Tijdens de Opening van het Academisch Jaar blikken we vooruit op het nieuwe jaar. Geïnspireerd op het thema 'van betekenis' zijn er diverse bijdragen en worden de Studieprijzen, de Studentonderscheiding en de Radboudpenning uitgereikt.

bladmuziek

BOYBAND, de literataire boyband

https://www.facebook.com/deliteraireboyband/
Saxofoon

Studenten Bigband Nijmegen

https://sbbnijmegen.nl/
Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Optreden van het Nijmeegs Studentenorkest

https://www.nijmeegsstudentenorkest.nl/

Ernst Kuipers

Ernst Kuipers is demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte IV. Hij zit namens D66 in het kabinet en is voormalig hoogleraar en niet-praktiserend arts. 

Kuipers studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna volgde hij zijn opleiding tot internist aan het Deventer Ziekenhuis en het UMCG. Het VUmc leidde hem daarna op tot MDL-arts, hij promoveerde hier ook op de ontstaanswijze van maagkanker.

Ernst Kuipers

Studentspreker Guyana Zijl

Portretfoto Guyana Zijl

Guyana Zijl (31) studeert Religie, Politiek en Samenleving en neemt deel aan de Radboud Honours Academy. Voor ze naar de Radboud Universiteit kwam studeerde zij theologie aan de Hogeschool Windesheim.

Naast haar studie geeft ze lezingen, workshops en werkt ze in een

boekenwinkel, waar ze haar twee passies - boeken en verbinding - kan combineren. Eerder was ze stagiaire geestelijke verzorger met mensen die dak- en thuisloos zijn in Amsterdam. Dit alles vanuit de zogenaamde ‘presentiebenadering’, met een flinke dosis geduld waar nodig, compassie waar prettig en humor waar gewenst.

Poëzie bijdrage Derk Wijkamp

Derk Wijkamp is een vijfdejaars student die komend jaar begint aan de master Philosophy, Politics & Society aan de Radboud Universiteit. In de afgelopen vier jaar heeft hij de bachelors Bestuurskunde en Filosofie gedaan. Naast studeren heeft hij zich in de Universitaire Studentenraad hard gemaakt voor een bruisende en

gemoedelijke campus vanuit zijn rol als Politiek Commissaris van Cultuur Op De Campus. Ook is hij in het verleden Campusdichter geweest en heeft in die hoedanigheid op veel schitterende locaties mogen optreden en voor vele gelegenheden gedichten mogen schrijven.

Student Derk Wijkamp draagt voor uit een boek
Suzanne Voets
Anke van der Meer, 2021

Pianist Suzanne Voets

Suzanne Voets heeft Nederlandse Taal en Cultuur gestudeerd aan de Radboud Universiteit, in combinatie met een heel aantal vakken Kunstgeschiedenis. In deze twee studies heeft ze haar liefde en enthousiasme voor de negentiende-eeuwse literatuur en kunst kunnen opzoeken.

Ook in de muziek voelt ze zich het meest verbonden met composities uit die eeuw, zoals die van Franz Schubert. Zijn derde Impromptu voor piano is een parel uit de Romantische muziekhistorie, waarin een fijnbesnaarde en serene stemming sluimert, die vooral het aandachtige oor gemakkelijk meesleept.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 4 september in concertgebouw De Vereeniging. De ceremonie begint om 14:00 en zal tot ongeveer 15:30 duren. Er is dit jaar geen livestream.

Locatie

De Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
6511 NC Nijmegen