Opening Academisch Jaar: Waarheid
Opening Academisch Jaar: Waarheid

Opening Academisch Jaar 2024 - 2025: waarheid

De Opening van het Academisch Jaar is een bijeenkomst voor alle medewerkers en studenten, ter inspiratie bij de start van het nieuwe collegejaar. Het programma van deze opening van het academisch jaar staat in het teken van het thema 'waarheid'.

Op het programma

Tijdens de Opening van het Academisch Jaar blikken we vooruit op het nieuwe jaar. Geïnspireerd op het thema 'waarheid' zijn er diverse bijdragen en worden de Studieprijzen, de Universiteitspenning en de Radboud Team Science Awards uitgereikt.

De rest van het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Optreden van het Nijmeegs Studentenorkest

https://www.nijmeegsstudentenorkest.nl/

Studentspreker Navete van Andel Bertomeu

Navete studeert psychologie en is net klaar met haar bachelor. Naast haar studie is ze onder meer actief als circus-docent.

Navete heeft een internationale achtergrond. Tot haar twaalfde woonde ze in Spanje waarna ze met haar Nederlandse vader, Spaanse moeder en kleine zusje drie jaar in Amersfoort woonde. Daarna keerden ze terug naar Spanje.

Vanwege de bij haar passende onderwijscultuur wilde Navete toch weer naar Nederland om daar te studeren. Met dank aan een tip van een vriendin uit Amersfoort koos ze voor de Radboud Universiteit.

Navete van Andel Bertomeu

Alumnus en dichter Wout Waanders

Wout Waanders

Schrijver, performer en live-dichter Wout Waanders weet telkens weer te verrassen met woorden en presentatievormen. Ter ere van het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit verzamelde hij de mooiste zinnen uit honderd Nijmeegse proefschriften - eentje uit elk jaar dat de universiteit bestaat - en maakte daar gedichten over. Met ‘Parkplan’ won hij in 2021 de C. Buddingh-prijs voor het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. 

Tevens maakt hij deel uit van BOYBAND, de literaire boy band. Wout studeerde Nederlandse Taal en Cultuur én Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit en was in collegejaar 2008/2009 campusdichter.

Student en pianist Joos Munneke

Joos Munneke volgt de master Mathematics en neemt als toptalent in de kunsten deel aan de Radboud Honours Academy. Tussen zijn bachelor en master studeerde hij piano aan het Utrechts Conservatorium. Hier leerde hij meer en meer hoe je een instrument als verlengstuk van jezelf kunt laten werken.

Zijn passie voor filosofie, wiskunde, meditatie en brede interesse in de wereld geven hem creatieve inspiratie voor zijn composities en maken dat zijn muziek een afspiegeling is van hemzelf. In zijn spel zijn drie belangrijke pijlers dan ook steeds weer in grote mate aanwezig: sound, groove en rust.

Joos Munneke

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 2 september in concertgebouw De Vereeniging. De ceremonie begint om 14:00 en zal tot ongeveer 15:30 duren. Er is dit jaar geen livestream.

Locatie

De Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
6511 NC Nijmegen