Overlay van foto's uit 100 jaar Radboudgeschiedenis
Overlay van foto's uit 100 jaar Radboudgeschiedenis

100 jaar Radboud Universiteit

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Al 100 jaar zijn we van betekenis met ons onderzoek en onderwijs, en dit is pas het begin. Ons lustrum heeft dan ook als thema ‘Van betekenis’. Om stil te staan bij de mijlpaal van 100 jaar Radboud Universiteit organiseren we verschillende lustrumactiviteiten, met name in mei en oktober 2023. Dit wil je niet missen, dus noteer het vast in je agenda.

Mei 2023

In de week van 8 tot en met 14 mei 2023 organiseren we een feestweek met activiteiten voor allerlei doelgroepen. Denk aan onder andere een project met basisscholen en een wetenschapsfestival in Doornroosje. De grote klapper is Radboud Festival: een festival op onze eigen campus.

Oktober 2023

Op 17 oktober 2023 vindt de Diesviering plaats en ook de rest van die week hebben we een vol programma. We benoemen eredoctores vanuit elke faculteit en via verschillende programma’s schenken we aandacht aan hen. Ook vinden er culturele activiteiten plaats.

En verder…

Dat is natuurlijk nog niet alles. In de aanloop naar het lustrum verschijnen er bijvoorbeeld verschillende publicaties en organiseren we tentoonstellingen. Tot slot zijn we vanuit het thema ‘Van betekenis’ bezig met de ontwikkeling van een geschenk aan de stad Nijmegen en haar bewoners, samen met onze partners zoals de gemeente en provincie.

 

Het lustrumlogo van de Radboud Universiteit