Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden
Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

De feestelijkheden bij het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit wordt kracht bijgezet met een jubileumboek, 100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden. Hierin beschrijven journalisten Paul van den Broek en Bea Ros op bijzondere wijze een levende geschiedenis van de Radboud Universiteit.

Een geschiedenis in beelden

Journalisten Paul van den Broek en Bea Ros kozen een originele invalshoek voor hun geschiedschrijving van 100 jaar Radboud Universiteit. Uit elk jaar, van 1923 tot en met 2023, selecteerden ze één contemporain beeld als uitgangspunt voor een verhaal. Vervolgens doken ze niet alleen de archieven in, maar voerden ze ook gesprekken met ooggetuigen, nabestaanden, collega’s, studenten of met de afgebeelde hoofdpersonen.

Levende universiteit

In een caleidoscoop van honderd-en-een beelden en verhalen komt de Nijmeegse universiteit tot leven. De auteurs blikken niet louter terug, maar verbinden gebeurtenissen uit het verleden nadrukkelijk met het heden. Ze tonen de universiteit als een dynamische gemeenschap van wetenschappers en studenten, van mensen in ontwikkeling, met vragen, ambities en dromen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandels (en is in elke boekhandel te bestellen - uitgeverij Bom)

Actie: Sluit je aan bij Radboud100 en krijg het boek cadeau

Ter ere van het lustrum maakt het Radboud Fonds dit jaar impactvolle projecten mogelijk: beurzen voor gevluchte studenten en het onderzoek Future Dikes: soortenrijke begroeiing en een toekomstbestendige dijk. Wil je hieraan bijdragen? Sluit je dan aan Radboud100 en krijg het boek cadeau. Geïnteresseerd? Lees meer over Radboud100.