Universiteitsverkiezingen 2023
Universiteitsverkiezingen 2023

7 Redenen om je verkiesbaar te stellen

Overweeg je om jezelf verkiesbaar te stellen voor een positie in de medezeggenschap van je organisatie? Hier zijn 7 redenen waarom het een geweldige stap kan zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling:

 1. Invloed uitoefenen
  Door deel te nemen aan de medezeggenschap kun je direct invloed uitoefenen op belangrijke beslissingen binnen de organisatie.
 2. Betekenisvol zijn
  Door jezelf verkiesbaar te stellen, kun je een positieve impact hebben op het werk en de levens van je collega's en/of medestudenten.
 3. Mening delen
  In de medezeggenschap heb je een platform om je mening te delen en je ideeën en suggesties te presenteren voor verbetering van de organisatie.
 4. Ontwikkeling
  Het deelnemen aan de medezeggenschap kan je persoonlijke en professionele ontwikkeling stimuleren. Je leert nieuwe vaardigheden en krijgt inzicht in de complexiteit van organisaties en besluitvormingsprocessen.
 5. Netwerk 
  Het deelnemen aan de medezeggenschap geeft je de kans om te netwerken en in contact te komen met andere medewerkers, het college van bestuur of studenten, waardoor je je horizon verbreedt en je kennis vergroot.
 6. Ervaring opdoen
  Deelname aan de medezeggenschap kan een waardevolle toevoeging zijn aan je CV, omdat het laat zien dat je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te ontwikkelen.
 7. Plezierige onderbreking van je studie of werk
  Ten slotte kan het deelnemen aan de medezeggenschap leuk en interessant zijn. Je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen aan gemeenschappelijke doelen.

Kortom, het deelnemen aan de medezeggenschap kan je veel voordelen bieden, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Het kan je helpen groeien als persoon en als professional en je de kans geven om een verschil te maken binnen je organisatie. Dus waar wacht je nog op? Stel jezelf verkiesbaar en zet de eerste stap op weg naar een nieuwe uitdaging en ontwikkeling!