In Memoriam Hans Stoof
Op 30 oktober 2024 is Hans Stoof overleden. Hans Stoof was van 2013 tot 2021 bestuurslid van Stichting Katholieke Universiteit, destijds het toezichthoudende orgaan van de Radboud Universiteit en Radboudumc.
Feestelijk kerstdiner in de Refter
Op dinsdag 10 en woensdag 11 december ben je van harte welkom in de Refter voor het jaarlijkse kerstdiner!
Erasmus+ programma Radboud zeer positief beoordeeld
Het Erasmus+ programma voor internationale uitwisseling heeft een heel positieve evaluatie gekregen van het Nationaal Agentschap Erasmus+.
Kun je medelijden hebben met een robot?
Een smekend geluidje uit blikkerige speakers, treurige virtuele ogen, trillende robotarmen: er is weinig voor nodig om medelijden te hebben met robot. Dat blijkt uit onderzoek van Marieke Wieringa, die 5 november promoveert.
Zo beoordeelt het Medewerkerspanel de merchandise van de Radboud Universiteit
Wat blijkt: 39% van de respondenten kent de webshop van de Radboud Store niet en 54% heeft daar ook nog nooit iets gekocht. Toch heeft 75% al wel eens zelf merchandise gekregen, met name de rode Radboud hoodie of de mok.
Verklaring college van bestuur over academische vrijheid en veiligheid
Als college van bestuur zien wij dat de mogelijke komst van Mohammed Khatib leidt tot veel beroering en onrust. Wij ontvingen en ontvangen uit diverse hoeken indringende vragen en reacties met betrekking tot de lezing.
Demonstratie tegen bezuinigingen op 14 november
Radboud Universiteit wil medewerkers en studenten zoveel mogelijk de gelegenheid bieden om aan de landelijke demonstratie deel te nemen.
Bewustwordingsweek Auteursrecht in onderwijs
Auteursrecht en bronvermelding, we hebben er bijna dagelijks mee te maken in ons onderzoek en onderwijs. Om je goed te informeren en op weg te helpen organiseert het Auteursrechtinformatiepunt van 25 tot en met 29 november een week vol activiteiten.
Europese universiteitsbestuurders bijeen aan de Radboud Universiteit
De toekomst van Europese financiering van onderzoek en innovatie was een van de onderwerpen op de agenda van de vergadering van The Guild of European Research-Intensive Universities, die afgelopen week plaatsvond aan de Radboud Universiteit.
Afronding project Doorontwikkeling Radboud Services: ’Nu plukken we er de vruchten van’
Na vier jaar wordt de laatste stap van het project Doorontwikkeling Radboud Services (DORS) afgerond. Ter gelegenheid hiervan maakt algemeen directeur Radboud Services Gerben Smit de balans op. ‘We werken nu beter met elkaar samen.’
Lezing Mohammed Khatib gaat niet door als gevolg van inreisverbod
Een update over de lezing die op 28 oktober plaats vindt op uitnodiging van Situating Palestine als gevolg van het inreisverbod.
Vidi-beurzen voor onderzoek naar polarisatie, privacy, Parkinson en meer
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft dertien Nijmeegse onderzoekers een Vidi-financiering van maximaal 850.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen onderzoekslijn ontwikkelen.
Update lezing Situating Palestine 28 oktober
Een update over de lezing die op 28 oktober plaats vindt op uitnodiging van Situating Palestine.
De Onderwijsdagen 2025: Save the date en draag jouw ideeën aan
Tijdens De Onderwijsdagen op 1 en 2 april 2025 organiseren de Radboud Universiteit, het Radboudumc, HAN University of Applied Sciences, ROC Nijmegen en Yuverta een tweedaags onderwijs evenement met een echte festivalsfeer.
Update uitgeversdeals: publicatiequota voor Taylor & Francis en Oxford University Press worden in november bereikt
De publicatiequota voor open access bij Taylor & Francis en Oxford University Press worden binnenkort bereikt. Ontdek hoe dit invloed kan hebben op jouw publicaties en welke opties er zijn als de quota zijn bereikt.
Aanpassingen van rollen in Microsoft Teams vergaderingen
Heb je wel eens gemerkt dat je niet je scherm kan delen als je in een vergadering zit in Teams? Of dat externe deelnemers niet eerst in de lobby moesten wachten? Dit heeft allemaal te maken met rollen in een vergadering in Microsoft Teams.
Maximum aantal LWW open acces artikelen 2024 bereikt
Op maandag 21 oktober is het maximum aantal artikelen dat in 2024 open access gepubliceerd kan worden bij Lippincott Williams & Wilkins (LWW) bereikt. Mogelijk brengt het open access publiceren van je publicatie dan kosten met zich mee.
Geen treinen van en naar station Heyendaal
Van donderdag 24 oktober 20.00 uur tot maandag 28 oktober 05.00 uur rijden er bussen in plaats van treinen naar station Heyendaal.
Medewerkers moeilijk te verleiden tot lokaal boodschappen doen op de campus
Op je werk lokale producten kopen om thuis mee te koken: dat blijkt iets te zijn waar medewerkers niet heel enthousiast van worden, blijkt uit onderzoek van de Faculteit der Managementwetenschappen in samenwerking met Campus & Facilites en Oregional.
Financiële prikkel kan gezondheid bevorderen: waarom lukt dat dan nog vaak niet?
Meer bewegen, stoppen met roken, afvallen: mooie voornemens, lastig vol te houden. Maar wordt het makkelijker als er een financiële prikkel tegenover staat? Volgens onderzoek kan het een effectief instrument zijn.