Nieuwsoverzicht
Bachelor Politicologie op eerste plaats in Keuzegids 2023
Volgens de Keuzegids Universiteiten staat de bacheloropleiding Politicologie op de eerste plaats in hun vakgebied.
INNOVATE: nieuw Horizon Europe onderzoeksconsortium
Roderik Rekker, universitair docent Empirische Politicologie, maakt deel uit van een nieuw Horizon Europe onderzoeksconsortium genaamd INNOVATE.
Studiedag over hedendaagse democratie brengt wetenschap naar klaslokaal
Het Elinor Ostromgebouw op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen vormde het decor van deze studiedag die werd georganiseerd door de Radboud Docenten Academie (RDA) en de Afdeling Politicologie.
Waarom het covidbeleid wereldwijd een voorbeeld is van politieke auto-immuniteit: ‘Alsof een stad in brand staat en je alleen de villawijk blust’
De reactie van overheden op de coronapandemie maakt duidelijk dat de huidige politieke systemen niet geschikt zijn om met wereldwijde gezondheidsproblemen te dealen. Professor Henk van Houtum en PhD-onderzoeker Ben van Enk schijnen hun licht erover.
Nora Stel in de media over Libanon, Hezbollah en het conflict tussen Israël en Hamas
Universitair Docent Nora Stel was de laatste weken regelmatig in het nieuws om haar licht te schijnen op het conflict in Gaza.
Amber Stoelman wordt de valedictorian van Dies Natalis
Onze voormalige bachelor- en huidige masterstudente Amber Stoelman is de valedictorian voor de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit (Dies Natalis).
Studentenblog: Degrowth or ecomodernism? A response to Rutger Bregman
Dutch historian Rutger Bregman, famous for berating billionaires at the World Economic Forum over tax avoidance, was once again caught up in controversy. Camiel Bus outlined degrowth’s theoretical merit in connection with ecomodernist literature.
Maurits Meijers onderzoekt de impact van liegende politici
Onderzoeker Maurits Meijers (Politicologie) heeft onlangs een ‘NWO Open Competition XS’-beurs gekregen. Deze beurs zet hij in om onderzoek te doen naar of en hoe leugens in de politieke arena impact hebben op de houding van burgers t.o.v. democratie.
Horizon EU-subsidies voor onderzoek naar geschoolde migranten en klimaatactie
Twee nieuwe projecten onder leiding van wetenschappers van de Radboud Universiteit ontvangen een subsidie van Horizon Europe.
NWO Veni-beurs voor onderzoek naar internationale organisaties
Reinout van der Veer, universitair docent Internationale Betrekkingen, heeft een NWO Veni-beurs toegewezen gekregen. Met deze financiering kan hij de komende drie jaar onderzoek doen naar internationale organisaties.
Blogs over altmetrics en internationale invloed
De afdeling Politicologie publiceert twee blogs over altmetrics en de internationale gemeenschap.
Nora Stel, universitair docent conflictstudies, maakt deel uit van een nieuw Horizon Europe onderzoeksconsortium genaamd GAPS
Nora Stel, universitair docent conflictstudies, maakt deel uit van een nieuw Horizon Europe onderzoeksconsortium genaamd GAPS
Visitatie Politicologie en Political Science goed verlopen
De opleidingen Politicologie en Political Science voldoen duidelijk op alle onderdelen aan gestelde criteria.
Hoe herstel je het vertrouwen in de overheid na een burgeroorlog?
Na een burgeroorlog staan internationale organisaties klaar om te helpen met vredesopbouw. In zo'n situatie moeten ontwikkelingsorganisaties goed oppassen dat interventies niet de legitimiteit van reeds bestaande vormen van landbestuur ondergraven.
Klimaatdoelen hebben sterke filosofische grondslagen in het liberalisme
Klimaatverandering: volgens hoogleraar Politieke Theorie Marcel Wissenburg en alumnus Politicologie en Tweede Kamerlid Silvio Erkens domineren vooral klimaatontkenners en klimaatactivisten het maatschappelijk debat.
NWO-beurzen voor onderzoek Katerina Manevska en Stéfanie André
Onderzoekers Katerina Manevska (Politicologie) en Stéfanie André (Bestuurskunde) hebben onlangs beiden een ‘NWO Open Competition XS’-beurs gekregen.