Systeemverandering, geen klimaatverandering! Nieuwe publicatie: Hoe kan het klimaatbeleid effectiever worden gemaakt?
Vincent de Gooyert, Heleen de Coninck en Bernard ter Haar hebben een nieuw artikel gepubliceerd over hoe klimaatbeleid effectiever kan worden gemaakt.
Bring me beyond the border - Een innovatief geluidslandschap over migratie
Twee oud masterstudenten Geografie en universitair hoofddocent Joris Schapendonk ontwikkelden een uniek geluidslandschap die grenzen en migratie op een unieke manier verkent.
Nieuwe publicatie: 'Wachten op de barbaren van vandaag'
Nieuwe publicatie in het Journal of Borderlands Studies, geschreven door Luuk Winkelmolen, Paschalina Garidou en Henk van Houtum, als onderdeel van het interdisciplinaire NWO-onderzoeksproject 'Constructing the Limes'.
NWO-subsidie voor onderzoek naar mobiliteit in een duurzame toekomst
Het TRIAS-project heeft financiering ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), als onderdeel van de KIC Call 'Mobiliteit in een duurzame toekomst'.
Podcast TransAct: waarom hebben we transformaties nodig?
In de allereerste aflevering van de TransAct Podcast spreekt podcasthost Simone Haarbosch de twee oprichters, Maria Kaufmann & Juliette Alenda-Demoutiez, met als centrale vraag: waarom hebben we transformaties nodig?
Henk van Houtum publiceert boek over nieuwe beeldtaal voor landkaarten
Henk van Houtum publiceert boek over nieuwe beeldtaal voor landkaarten
Docent aan het woord - Rianne van Melik
Rianne van Melik, universitair hoofddocent Sociale Geografie. vertelt in een interview wat het inhoudt om een goede docent te zijn. Ze deelt tips en tricks.
Vluchtelingen sneller aan het werk door preventieve zorg voor hun mentale gezondheid
De participatie van vluchtelingen blijft sterk achter bij die van andere migrantengroepen en autochtonen. Om bij deze groep voor een betere arbeidsmarktparticipatie te zorgen, moeten we ons ook richten op hun mentale gezondheid.
Publicatie nieuw boek: ‘Building Capabilities for Earth System Governance’
Nieuw boek gepubliceerd door Cambridge University Press: ‘Building Capabilities for Earth System Governance’.
Nieuwe publicatie over het belang van ‘interest group analysis’ in het Braziliaanse klimaatbeleid
Klimaatbeleid in Brazilië is noodzakelijkerwijs verbonden met de belangen van drie cruciale sectoren: ontbossing en verandering in landgebruik, landbouw en energie, samen verantwoordelijk voor ongeveer 90 procent van de emissies van het land.
Nieuwe publicatie wil beter begrijpen wat onderzoekers doen als ze onderzoek doen
De nieuwe verzameling essays 'Reflecting on Practices: New Directions for Spatial Theories' laat zien hoe praktijktheorie ruimtelijke wetenschappers kan helpen nieuwe en toekomstgerichte inzichten te genereren in debatten over diverse onderwerpen.
Nieuwe publicatie draagt bij aan recente discussie over planetaire rechtvaardiging
In een nieuwe publicatie onderzoekt universitair hoofddocent Milieubeheer en Politiek Cristina Inoue, samen met anderen, hoe inheemse volken en traditionele gemeenschappen strijden voor planetaire rechtvaardigheid in Brazilië en Zuid-Afrika.
Catherina Wilson op NPO Radio 1 over Ex-militieleiders CAR voor Internationaal Strafhof van oorlogsmisdaden
Catherina Wilson op NPO Radio 1 over Ex-militieleiders CAR voor Internationaal Strafhof van oorlogsmisdaden.
Master Sociale Geografie zeer hoge beoordeling in NSE 2023
De uitslagen van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023* zijn bekend: studenten waarderen de masteropleiding Sociale Geografie zeer hoog. Ook de masteropleidingen Planologie en Environment and Society Studies scoren heel goed.
Radboud houdt conferentie over duurzaamheidstransformaties
Tijdens de Radboud Conference on Earth System Governance bespreken onderzoekers en andere betrokkenen de transformatie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving.
Erwin van der Krabben onderzoekt de bereidheid om te betalen voor klimaatadaptatie
Erwin van der Krabben heeft samen met Alex Lord en James H. Spencer onderzocht wat de bereidheid is van private vastgoedontwikkelaars om bij te dragen aan stedelijke klimaatadaptatie in kwetsbare kustgebieden: Charleston, Liverpool en Rotterdam.
Radboud project krijgt Horizon Europe subsidie voor onderzoek naar individuele, vrijwillige klimaatmaatregelen
Prof. Birka Wicke en dr. Sander Chan gaan kansen identificeren om vrijwillige klimaatactie met een hoge integriteit – dus met juiste milieuclaims – te versterken en op te schalen.
Horizon EU-subsidies voor onderzoek naar geschoolde migranten en klimaatactie
Twee nieuwe projecten onder leiding van wetenschappers van de Radboud Universiteit ontvangen een subsidie van Horizon Europe.
Invasieve soorten zijn ook dieren: het belang van een humane aanpak
Invasieve uitheemse soorten zijn dieren die een bedreiging kunnen vormen voor de biodiversiteit, maar het is tijd om op een meer ethische manier met die bedreiging om te gaan. Dat stelt Cebuan Bliss, een milieuonderzoeker aan de Radboud Universiteit.
"Levendige discussies - maar er moet nog ontzettend veel gebeuren"
Sander Meijerink, hoogleraar Water Governance, en Corinne Vitale, universitair docent Planologie, woonden de VN-Waterconferentie 2023 in New York bij en delen hun indrukken over het huidige debat over waterbeheer.