Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 20 van 32 resultaten
 • De rechtenfaculteit in de media, week 20

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Carolus Grütters, Gerard van Solinge en Paul Bovend'Eert.

 • De rechtenfaculteit in de media, week 18

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Jacques Sluysmans, Ingeborg Haazen, Paul Minderhoud en Henny Sackers.

 • Radboud Kids

  Kinderen spelen Nijmeegse scooterzaak na tijdens Radboud Kids

  Tijdens wetenschapsfestival Radboud Kids brachten basisschoolleerlingen van verschillende scholen uit Nijmegen een bezoek aan stadseiland Veur-Lent. Zo speelden kinderen van groep 8 vanochtend de rechtszaak van het Nijmeegse scooterdrama na.

 • De rechtenfaculteit in de media, week 16

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Tesseltje de Lange, Anita Böcker en Henri de Waele.

 • Winnaars Christine Mohrmann stipendium 2023

  Christine Mohrmann Stipendium voor elf vrouwelijke promovendi

  Elf vrouwelijke promovendi van de Radboud Universiteit ontvingen op 28 maart een Christine Mohrmann Stipendium. Doel van het stipendium is de promovendi aan te moedigen hun wetenschappelijke loopbaan na voltooiing van hun proefschrift te vervolgen.

 • Ivo Nieuwenhuis

  Mag je overal grappen over maken?

  ‘Humor zoekt de grenzen op en gaat daar soms overheen’, stelt neerlandicus Ivo Nieuwenhuis. Hoewel mensen zich met elkaar verbonden voelen door grappen, kunnen ze ook tot verdeeldheid leiden. ‘Grappen kunnen bepaalde omgangsvormen in stand houden.'

 • De rechtenfaculteit in de media, week 10

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Henny Sackers, Carolus Grütters en Henri de Waele.

 • Jeroen Dalstra

  Mensen van het Grotius #5: Jeroen Dalstra

  In de serie ‘Mensen van het Grotius’ bevragen we studenten, medewerkers, docenten en andere bekende gezichten in het Grotiusgebouw. In deze editie spraken we met Jeroen Dalstra (43).

 • Radboud Sounds - Roma

  Van wie is de melodie?

  Van wie is de melodie? Lezing met jurist Roma Leuyerink.

 • Rechter die rechter hamer vasthoudt

  Voorkom vertrouwensbreuk bij de rechter voor meer vertrouwen in de overheid

  Binnen het bestuursrecht en civiele recht moet meer aandacht zijn voor de gevolgen van een schending van juridisch gerechtvaardigd vertrouwen, zegt Nikky van Triet, die op 22 maart promoveert aan de Radboud Universiteit.

 • InView Legal voor jurisprudentieonderzoek

  Alle publicaties van Wolters Kluwer waar de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid op geabonneerd is zijn via Kluwer Navigator te benaderen.

 • Gastlessen rechtsstaat op basisscholen begonnen: meer rechtenstudenten gezocht

  Mag je iemand “gecremeerde kroket” noemen? Waarom draagt een rechter eigenlijk een toga? Mag je zomaar snoep kopen in Duitsland? En wat kun je doen als een klasgenoot je op Facebook beschuldigt van het stelen van een Cito-toets?

 • De rechtenfaculteit in de media, week 8

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Paul Bovend’Eert en Henny Sackers.

 • De rechtenfaculteit in de media, week 7

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Carolus Grütters, Lucienne van der Geld, Ashley Terlouw en Paul Bovend’Eert.

 • De rechtenfaculteit in de media, week 6

  In de rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de rechtenfaculteit die deze week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Tesseltje de Lange, Ricky van Oers, Kees Groenendijk, Rian de Jong en Hansko Broeksteeg.

 • De rechtenfaculteit in de media, week 5

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Carolus Grütters.

 • De rechtenfaculteit in de media, week 4

  In deze rubriek vind je een overzicht van medewerkers van de Nijmeegse rechtenfaculteit die de afgelopen week in de media verschenen. Deze week vind je hier artikelen van en over Birgit Snijder-Kuipers, Hansko Broeksteeg en Henny Sackers.

 • Promotie Minke Reijneveld 'Gegevensbescherming in faillissement’

  Op maandag 30 januari verdedigt Minke Reijneveld haar proefschrift Gegevensbescherming in faillissement. Reijneveld onderzocht wat het juridisch kader is waarbinnen de faillissementscurator persoonsgegevens mag.

 • Mensen van het Grotius #4: Jolanda van den Bergh

  In de serie ‘Mensen van het Grotius’ bevragen we studenten, medewerkers, docenten en andere gezichten in het Grotiusgebouw. In deze editie spraken we Jolanda van den Bergh (65). Op maandagen, dinsdagen en donderdagen bemant ze de Coffee Corner.

 • Femke Laagland gaat misstanden binnen de NPO onderzoeken

  Hoogleraar Arbeidsrecht Femke Laagland is benoemd tot lid van de Commissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO). Deze commissie doet onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij de NPO, mede naar aanleiding van de misstanden bij De Wereld Draait Door.