Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 20 van 51 resultaten
 • Benoemingen Edward de Haan

  Edward de Haan is per 1 juni 2023 benoemd tot wetenschappelijk directeur van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en tot hoogleraar op de leeropdracht “Transdisciplinaire Neuropsychologie”.

 • Lage inkomenswijk in Latijns-Amerika

  Wat leert een jaar onderzoek in favelas ons over politiek?

  Martijn Koster gaat met een team van promovendi en postdocs onderzoek doen naar vraagstukken rondom huisvesting, politiek en de rol van de staat in Latijns-Amerika.

 • Column Wouter Brok: Wat bepaalt kwaliteit?

  Wouter Brok probeert in zijn column antwoord te geven op de vraag 'Wat bepaalt kwaliteit?'.

 • Introductiemarkt introductie 2021

  Introductievoorbereiding in volle gang

  Hoewel het zomerreces voor de deur staat, zijn er ook veel medewerkers druk bezig met de voorbereidingen voor de introductie.

 • Werken in de universitaire moestuin

  De moestuin die voor verbinding zorgt

  De universiteit heeft het initiatief van een gezamenlijke moestuin opgezet die studenten en medewerkers met elkaar verbindt.

 • Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

  Klimaat in het Maria Montessorigebouw

  We bevinden ons op dit moment in een overgangsseizoen, waardoor we vanwege de koele buitentemperatuur 's ochtends nog moeten verwarmen. Hierdoor daalt de temperatuur in het Maria Montessorigebouw pas later op de dag.

 • Logo Diversity, Equity And Inclusion office

  Gezocht: leden voor de Diversity, Equity and Inclusion Committee

  Wil jij bijdragen aan een inclusieve en veilige faculteit? Meld je dan aan voor de Diversity, Ecquity and Inclusion Committee (DEI) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen!

 • jongeren met shotjes

  Waarschuwingen bij ‘alcoholposts’ op social media

  ‘Alcoholposts’ kunnen ertoe leiden dat jongeren meer alcohol gaan drinken. In een nieuw onderzoek vroeg communicatiewetenschapper Hanneke Hendriks studenten en scholieren wat zij als mogelijke oplossingen zien. ‘Jongeren onderschatten dit probleem.’

 • Besturingsmodel universiteit

  Om ons onderwijs, onderzoek en impact goed uit te voeren, moeten we de structuur, taakverdeling en werkwijze van onze organisatie duidelijk maken. Het besturingsmodel van de Radboud Universiteit helpt hierbij.

 • Lida Derks benoemd tot directeur a.i. RCSW

  Het faculteitsbestuur heeft besloten om Lida Derks per 1 september 2023 te benoemen tot directeur a.i. van Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) voor een periode van één jaar.

 • Maria Montessorigebouw

  Zomerreces 2023 FSW

  Het faculteitsbestuur roept alle medewerkers op om in de periode van 17 juli tot en met 11 augustus het werk waar mogelijk stil te leggen en het mailverkeer te minimaliseren om werkdruk te verlagen en hersteltijd te stimuleren. 

 • Benoeming bijzonder hoogleraar prof. dr. Loes Wauters

  Prof. dr. Loes Wauters is per 1 april 2023 benoemd tot bijzonder hoogleraar “Opvoeding van en onderwijs aan slechthorende en dove kinderen en jongeren”.

 • Kind met virtual reality-bril op, met een monitor naast het kind

  Gratis SpeakAPP!-Kids helpt kinderen om spreekangst te overwinnen

  Voor veel basisschoolkinderen is het iedere keer weer een reden voor enorme stress en slapeloze nachten: de spreekbeurt. Een nieuwe, gratis app helpt kinderen met spreekangst om deze angst te voorkómen en te overwinnen.

 • Lintjes

  Koninklijke onderscheidingen voor zeven Radboudianen

  Zeven medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc ontvangen dit jaar ter gelegenheid van Koningsdag een koninklijke onderscheiding vanwege hun uitzonderlijke wetenschappelijke en/of maatschappelijke verdiensten.

 • Faculteit geeft verder vorm aan de sectorplan thema’s

  De financiële impuls op basis van het sectorplan geeft de Faculteit der Sociale Wetenschappen de kans haar ambitie tot het versterken van interdisciplinair onderwijs en onderzoek te realiseren.

 • Letters NWO met een trofee icoon in het midden

  FSW onderzoeksprojecten van start met NWO financiering

  Sociale wetenschappers Bas Hofstra, Barbara Müller, Iris Wiegand en Saskia Koch ontvangen voor hun onderzoek een Open Competitie SGW-XS financiering van NWO.

 • Maria Montessorigebouw

  Medewerker AI vertrekt vanwege ‘onoverbrugbaar verschil van inzicht’

  Een onderzoek naar een medewerker bij Artificial Intelligence, waarover de Faculteit der Sociale Wetenschappen op 31 oktober 2022 berichtte, is afgerond.

 • Eddie Denessen

  Eddie Denessen benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Sociale Ongelijkheid

  Eddie Denessen is per 1 april 2023 benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Sociale Ongelijkheid aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

 • Ontvangers Christine Mohrmann stipendia

  Christine Mohrmann Stipendium voor promovendi Klara Raiber en Michelle Jansen

  Promovendi Klara Raiber en Michelle Jansen ontvingen de Christine Mohrmann Stipendium, waarmee ze aangemoedigd worden om hun wetenschappelijke loopbaan na voltooiing van hun proefschrift te vervolgen.

 • Banner van Radboud Kids met onderzoekers Anne Sadza en Femke van Abswoude

  Radboud Kids: sociale media campagne

  Leerlingen gaan tijdens Radboud Kids aan de slag met het maken van een social media campagne om hun leeftijdsgenoten te laten bewegen.