Radboud spin-off 'PiCard Systems' ontvangt financiering voor volgende stappen in ontwikkeling kwantumcomputers
Spin-off van Radboud Universiteit PiCard Systems heeft financiering ontvangen van Vroegefasefinanciering Gelderland (VFF Gelderland) voor hun onderzoek naar technologische knelpunten in de ontwikkeling van quantum computers.
Zeldzaam metaal kan revolutionaire schakelaar zijn voor toekomstige kwantumapparatuur
Kwantumonderzoekers University of Bristol en het HFML-FELIX lab bij de Radboud Universiteit hebben een zeldzaam verschijnsel ontdekt dat weleens de sleutel zou kunnen zijn voor een ‘perfecte schakelaar’ in kwantumapparatuur.
Overbruggingsfinanciering voor onderzoeksfaciliteit HFML-FELIX
NWO stelt een overbruggingsfinanciering van 3,3 miljoen euro ter beschikking aan HFML-FELIX in aanloop naar een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.
Wetenschappers vinden eerste bewijs voor nieuwe supergeleidende toestand in Ising-supergeleider
In een baanbrekend experiment heeft een samenwerking van wetenschappers het bestaan ontdekt van een supergeleidende toestand, de zogenaamde FFLO-supergeleidende toestand, die was voorspeld in 2017 maar tot dusverre onbewezen was gebleven.
Orde uit chaos; hoe magnon-polarons zichzelf organiseren
Onderzoekers van het HFML-FELIX-laboratorium hebben ontdekt dat de lang geaccepteerde, afgekondigde snelheidslimiet voor magnetisatie-omkering misschien niet zo in steen gebeiteld is als werd gedacht. Over het vinden van orde in chaos.
Vibronische koppeling in een potentieel astronomisch moleculair ion
Onderzoekers van HMFL-FELIX hebben voor het eerst de vibrationele spectrale vingerafdruk van het cyanoacetyleen-kation gemeten, gebruikmakend van de brede afstembaarheid van de FELIX-vrije-elektronenlasers van midden- tot ver-infrarood.
Het kenmerken van agrochemische afbraakproducten van BoostCrop
Onderzoekers van HFML-FELIX hebben met de FELIX-laser de structuur opgehelderd van de door de zon veroorzaakte afbraakproducten van Sinapoyl Malata, een van de fotomoleculaire verwarmingsagrochemicaliën ontwikkeld door het BoostCrop-consortium.
Duurzaam omgaan met helium dankzij het Helium Recovery Systeem
Binnen de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatie van de Radboud Universiteit wordt jaarlijks ongeveer 60.000 liter vloeibaar helium gebruikt om experimenten bij zeer lage temperaturen te kunnen doen.
Take-off subsidies voor vijf innovatieve Radboud-projecten
NWO heeft aan vijf Radboud-projecten een Take-off subsidie toegekend. Daarmee kunnen academische en innovatieve starters onderzoeken of hun op wetenschap gebaseerde vernieuwende ideeën haalbaar en commercieel toepasbaar zijn. Een Take-off subsidie leidt vaak tot een spin-off.