Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 6 van 6 resultaten
 • Portret van Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger

  Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger ontvangen Netspar Theme Grant

  Onderzoekers Jorgo Goossens en Stefan Zeisberger hebben de Netspar Theme Grant van €350.000 ontvangen voor hun onderzoek naar "Understanding, measuring, and applying sustainability preferences".

 • Research Seminar

  (Voorgaande) Onderzoeksseminars

  De afdeling Economie en Bedrijfseconomie organiseert wekelijks een onderzoeksseminar dat betrekking heeft op de belangrijkste onderzoeksgebieden van de afdeling met vooraanstaande externe wetenschappers van over de hele wereld.

 • Publicaties Economie

  Uitgelichte publicaties

  De medewerkers van de afdeling Economie en Bedrijfseconomie publiceren regelmatig in top- en vaktijdschriften en andere outlets. Hieronder staat een selectie van impactvolle tijdschriftpublicaties (sinds 2017), in chronologische volgorde.

 • Zakelijke gebouwen

  Zelfde data en onderzoeksvraag: andere uitkomst

  Sascha Füllbrunn, Utz Weitzel, Sven Nolte en Stefan Zeisberger van Faculteit der Managementwetenschappen (Economics and Business Economics) werkten aan een enorm en innovatief wetenschapsproject dat is gepubliceerd in de Journal of Finance.

 • Diverse groep mensen van de rug gefotografeerd

  'Geld maakt wit': waarom mensen vaker van etniciteit wisselen

  Gedurende je leven meermaals van etniciteit wisselen: voor miljoenen mensen wereldwijd is het helemaal niet zo absurd. Etniciteit is voor hen niet een rigide begrip, maar iets dat verandert naar mate van hoe je plek in de samenleving verandert.

 • geld

  Europese Centrale Bank kan inflatie sneller omlaag brengen als overheden meebewegen

  De Europese Centrale Bank kan met een renteverhoging inflatie sneller omlaag brengen als overheden in hun begrotingsbeleid dezelfde kant op bewegen. Dat blijkt uit een studie van econoom en junior docent Roben Kloosterman en hoofddocent Monetair en Financieel Beleid Koen van der Veer.