Agnes Muskens benoemd tot lid college van bestuur Radboud Universiteit

Agnes Muskens wordt per 1 januari 2022 benoemd tot lid van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Muskens was hiervoor werkzaam als partner bij Deloitte Consulting. In de periode 1989-2008 heeft zij diverse managementposities bekleed in de financiële sector, onder meer bij ABN AMRO en bij NIBC. Ze is opgeleid tot registeraccountant aan de Vrije Universiteit Amsterdam en studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

Merel van Vroonhoven, voorzitter Raad van Toezicht: ‘De komst van Agnes Muskens als nieuw collegelid is goed nieuws voor de Radboud Universiteit. Wij zijn zeer verheugd dat zij met haar jarenlange ervaring op het gebied van financiën en bedrijfsvoering de organisatie komt versterken. Haar expertise vormt een uitstekende aanvulling op reeds aanwezige wetenschappelijke en onderwijskundige kennis in het college van bestuur. Bovendien heeft ze een scherp oog voor talentontwikkeling en diversiteit. We wensen haar veel succes in deze mooie functie.’

Agnes Muskens benoemd tot lid college van bestuur Radboud Universiteit

Bijdragen aan stevig fundament

Agnes Muskens: ‘Aan de start van deze prachtige functie kijk ik uit naar de periode die komen gaat. Ik voel me vereerd om als bestuurder, in nauwe samenwerking met overige bestuursleden, medewerkers en studenten, bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van het stevige fundament van de Radboud Universiteit.’

Betrokken en verbindend leider

Als partner bij Deloitte Consulting was Agnes Muskens verantwoordelijk voor de dienstverlening aan banken en verzekeraars op het gebied van financiën. Hier heeft ze complexe transformaties geleid, veelal op het gebied van financiën, compliance en operations. Bij ABN AMRO heeft ze als leidinggevende veel bijgedragen aan het opzetten en efficiënter inrichten van meerdere financiële afdelingen. Dit was ook haar focus bij NIBC. Muskens laat zich vooral zien als een betrokken én verbindend leider.

Naast Muskens bestaat het college van bestuur van de Radboud Universiteit uit collegevoorzitter Daniël Wigboldus en rector magnificus Han van Krieken. Agnes Muskens is de opvolger van Wilma de Koning, nu algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (KNAW).

Agnes Muskens is getrouwd en heeft drie kinderen.

Meer weten? Neem contact op met

  • Martijn Gerritsen, woordvoerder Radboud Universiteit, 06 3002 3250, martijn.gerritsen [at] ru.nl (martijn[dot]gerritsen[at]ru[dot]nl)