Michelle en Daniel
Michelle en Daniel

AI en muziek. Muziek die zich aanpast aan jóu!

Kijk in een camera, beweeg je handen en hoor hoe de muziek zich aanpast aan wat jij wilt horen. Dat kan! AI-onderzoekers Michelle Appel en Daniel Danilin zijn betrokken bij een project waarin Kunstmatige Intelligentie gebruikt wordt om muziek interactief te maken. Kom en leer ervaar hoe menselijke creativiteit en slimme technologie met elkaar kunnen versmelten. En probeer het later zelf uit in de foyer!

21.50 – 22.05 uur | Café  

 

Handgebaren

Op muziek dansen als je geen maat kunt houden is een hele uitdaging. Maar wat als de maat zich zou kunnen aanpassen aan jouw bewegingen? Dit is geen toekomstmuziek. Of stel je voor dat je ergens muziek hoort die je niet aanstaat. Stel je nu voor dat je het tempo, de sfeer en de intensiteit van een muziekstuk zou kunnen aanpassen, alleen door gebaren te maken met je handen. Door Kunstmatige Intelligentie is dat mogelijk!

Sluit aan bij deze Soundbite van Kunstmatige Intelligentie-onderzoekers Michelle Appel en Daniel Danilin en leer hoe Kunstmatige Intelligentie kan worden ingezet om muziek aan te sturen door middel van bewegingen.   

In de foyer staat de AI-installatie van Michelle en Daniel. Probeer zelf uit of je muziek kan laten aanpassen aan jou.

De voertaal is Engels.

Over de sprekers

Michelle Appel is promovendus bij het Donders Institute for Brain and Cognition. Ze onderzoekt computer vision-technieken voor visuele breinprothesen: dat zijn breinchips die zorgen dat blinde mensen weer zicht krijgen. Daarnaast is ze betrokken bij onderzoek naar het dichten van de kloof tussen simulatie en realiteit door gebruik te maken van op simulatie gebaseerde beeldsegmentatie. In haar vrije tijd produceert ze muziek onder de alias MiesFM.

Daniel Danilin is student Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit. In 2022 waren hij en Michelle Appel deel van een team dat meedeed aan de AI Song Contest met hun nummer ‘Upfall’.

Radboud Sounds

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds. Het festival over de wetenschap van muziek met lezingen, dans, livemuziek en meer op vrijdag 12 mei 2023, in Doornroosje, Nijmegen. Kom naar Radboud Sounds en vier samen met de Radboud Universiteit haar 100-jarig bestaan. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van muziek. Luister, dans, geniet en denk mee over het effect van muziek, stel je eigen programma samen en bekijk de wereld van muziek met andere ogen.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects
Gaat over persoon
Appel, M. (Michelle)