AI-installatie muziek
AI-installatie muziek

AI en muziek. Muziek die zich aanpast aan jóu!

Kijk in een camera, beweeg je handen en hoor hoe de muziek zich aanpast aan wat jij wilt horen. Dat kan! Probeer zelf uit hoe je met Kunstmatige Intelligentie muziek interactief kunt maken!

Vide | Loft

Handgebaren

Op muziek dansen als je geen maat kunt houden is een hele uitdaging. Maar wat als de maat zich zou kunnen aanpassen aan jouw bewegingen? Dit is geen toekomstmuziek. Stel je voor dat je ergens muziek hoort die je niet aanstaat. Stel je nu voor dat je het tempo, de sfeer en de intensiteit van een muziekstuk zou kunnen aanpassen, alleen door gebaren te maken met je handen. Door Kunstmatige Intelligentie is dat mogelijk!

Op de vide staat de AI-installatie van Michelle en Daniel. Probeer zelf uit of je muziek kan laten aanpassen aan jou.

Radboud Sounds

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds. Het festival over de wetenschap van muziek met lezingen, dans, livemuziek en meer op vrijdag 12 mei 2023, in Doornroosje, Nijmegen. Kom naar Radboud Sounds en vier samen met de Radboud Universiteit haar 100-jarig bestaan. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van muziek. Luister, dans, geniet en denk mee over het effect van muziek, stel je eigen programma samen en bekijk de wereld van muziek met andere ogen.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects