Arnoud Pijls
Arnoud Pijls

Arnoud Pijls benoemd tot hoogleraar European and Comparative Financial Law

Arnoud Pijls wordt per 15 juli 2024 benoemd tot hoogleraar European and Comparative Financial Law aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Het onderzoek van Pijls is gericht op verschillende vakgebieden: financieel recht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, en Empirical Legal Studies. Die multidisciplinaire aanpak hoopt hij voort te zetten aan de Radboud Universiteit. Pijls, opgeleid als financieel econometrist, voelt zich ook thuis in de wereld van wiskunde en statistiek. Met zijn brede onderzoeksprofiel hoopt hij een belangrijke bijdrage te leveren aan het rechtsvergelijkende en multidisciplinaire onderzoek binnen het Instituut voor Financieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. 

De komende jaren gaat Pijls onderzoek doen naar de verdere ontwikkeling van het Europees financieel toezichtrecht. ‘Speerpunten waarop ik mij zal richten zijn de Europese kapitaalmarktunie, het Single Resolution Mechanism, Sustainable Finance en ESG en de regulering van technologische ontwikkelingen in de financiële sector’, aldus Pijls. Ook gaat hij onderwijs verzorgen op het terrein van Europees financieel toezichtrecht, waaronder het Engelstalige mastervak European Financial Law.

Over Arnoud Pijls

Pijls studeerde Financiële Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde in 2005 zijn master. In 2006 behaalde hij zijn master Financieel Recht aan Erasmus School of Law, gevolgd door een bachelor in de Rechtsgeleerdheid in 2007. Daarna werkte hij enkele jaren voor advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, wat hij combineerde met een aanstelling als onderzoeker aan Erasmus School of Law. In 2018 promoveerde hij cum laude op het proefschrift ‘Misleidende beursberichten. Kwesties van causaal verband en schade’.

Ook na zijn promotie bleef Pijls verbonden aan Erasmus School of Law – eerst als universitair docent, later als universiteit hoofddocent. Sinds 2022 is hij werkzaam als adviseur in de Litigation & Dispute Resolution praktijk van advocatenkantoor Clifford Chance.

Momenteel is Pijls ook lid van de Raad van Toezicht van Stichting Yuverta, een instelling voor groen-blauw onderwijs (VMBO/MBO), en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden, een primair onderwijsinstelling in de regio Den Haag. Daarnaast is de nieuwe hoogleraar actief als redacteur voor het Tijdschrift voor Vennootschapsrecht, Rechtspersonenrecht en Ondernemingsbestuur, en betrokken als vaste medewerker bij het Tijdschrift Ondernemingsrecht.