Parweez Koehestanie Alumnus of the Year 2022 photo Wouter Doeven for Radboud University
Parweez Koehestanie Alumnus of the Year 2022 photo Wouter Doeven for Radboud University

Arts Parweez Koehestanie alumnus van het jaar

Arts en maag-, lever-, darmspecialist Parweez Koehestanie mag zich alumnus van jaar noemen. Tijdens het gala op vrijdag 30 september is Parweez in de volle schijnwerpers geëerd als winnaar van de Radboud Alumni Award. Het jury-oordeel bracht hem eerder in de top tien. Bij de publieke stemming scoorde hij 36% van de meer dan 2.000 stemmen. Dat maakt hem de onbetwiste winnaar.

Parweez Koehestanie studeerde niet alleen aan de Radboud Universiteit, hij promoveerde er ook. Nu werkt hij als arts met een specialisme in maag-, lever-, darmziekten in het Bravis Ziekenhuis.

Portretfoto Parweez Koehestanie

Koehestanie is tevens medeoprichter van twee stichtingen. Met het Medisch comité Afghanistan Nederland (MCAN) houdt hij zich bezig met de wederopbouw van medisch onderwijs in Afghanistan, en met Paymaan dat zich richt op onderwijs aan de wees- en straatkinderen in Afghanistan. Hij blijft zich inzetten voor zijn vaderland om mensen een kans te geven op de toekomst die voor hem zo moeilijk te bereiken was. Koehestanie  vluchtte namelijk op 17-jarige leeftijd alleen uit Kabul.

De bekendmaking van de winnaar vond plaats op 30 september, tijdens het Alumni Gala in de Vereeniging. Ruim 120 gasten genoten er van het galadiner in de prachtige ambiance van de grote zaal. Meer dan 300 feestgangers vermaakten zich daarna op een knallend feest met onder andere Ronnie Ruysdael.

Alumni Award

Als Radboud Universiteit zijn we trots op onze alumni. Soms staan ze ‘in the picture’, soms doen ze prachtige dingen op de achtergrond. Daarom reiken we jaarlijks de Alumni Award uit, bedoeld  voor alumni die in hun vakgebied iets speciaals hebben gerealiseerd, vooruitgang brengen, van maatschappelijke betekenis zijn en buiten de gebaande paden durven treden. Zij zijn een bron van inspiratie en leveren een bijdrage aan een gezonde vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.