Een persoon typt op een laptop
Een persoon typt op een laptop

Beëindiging licentie vertaaldienst Euroglot

Voor het vertalen van woorden kun je in 2024 nog gebruikmaken van de vertaaldienst Euroglot. Eind 2024 verloopt deze licentie. Vanaf 2025 is het dus niet meer mogelijk om deze vertaaldienst te gebruiken.

Euroglot staat geïnstalleerd op vaste computers van de universiteit. Als je een laptop hebt van de Radboud Universiteit, kun je de software downloaden via het Software Center. Vanaf 2025 is het niet meer mogelijk om de software kosteloos te gebruiken. De Radboud Universiteit heeft ook al een licentie voor de online woordenboeken van Van Dale. Deze woordenboeken helpen je met het vertalen van woorden, het vinden van synoniemen en het spellen van woorden. In tegenstelling tot het gebruik van gratis websites, wordt de informatie die je deelt met Van Dale vertrouwelijk verwerkt. Doordat de Radboud Universiteit een licentie heeft, kan elke medewerker en student de vertaaldienst kosteloos gebruiken. 

Van Dale vertaalmachine

Let op: om de vertaalmachine van Van Dale te gebruiken, moet je verbonden zijn met Eduroam, EduVPN of een bekabelde verbinding met het netwerk van de universiteit.

Contactinformatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met de ICT Helpdesk via ICThelpdesk [at] ru.nl (ICThelpdesk[at]ru[dot]nl).

Organisatieonderdeel
Information & Library Services