Heinz Edmund Walker-Nederkoorn
Heinz Edmund Walker-Nederkoorn

Bezoek ambassadeur Zwitserland: 'Intensieve grensoverschrijdende samenwerking is van vitaal belang'

Op maandag 12 december ontving de Faculteit der Letteren hoog bezoek: Heinz Edmund Walker-Nederkoorn, de ambassadeur van Zwitserland, kwam langs. Alle studenten van de bacheloropleiding Duitse Taal en Cultuur, de masteropleiding Nederland-Duitsland Studies en studenten van de opleiding International Business Communication met de Duitse track zaten met de ambassadeur in de collegebanken. Ook schoven studenten van de lerarenopleiding Duits (HAN) aan.

In gesprek met studenten

Heinz Edmund Walker-Nederkoorn is inmiddels ruim vier jaar werkzaam als de ambassadeur van Zwitserland. Hij werd maandagochtend ontvangen door André Lardinois, Sabine Jentges en Paul Sars. Na een lunch werd de ambassadeur uitgenodigd bij het college Oriëntatie op de Euregio, verzorgd door Henning Meredig. Daar vertelde hij over de nauwe samenwerking tussen Zwitserland en Nederland. Vervolgens ging Walker-Nederkoorn in gesprek met de studenten. Zij stelden veel vragen aan de ambassadeur, vooral wat betreft Zwitserland en de actuele situatie in de Oekraïne en van de positie Zwitserland en Europa.

Lokaal vol studenten

Samenwerking in grensregio's van belang

Sabine Jentges en Chrissy Laurentzen geven studenten van de bacheloropleiding Duitse Taal en Cultuur college. Sabine heeft het bezoek van de ambassadeur mede voor hen georganiseerd.

Wat Sabine en Chrissy zelf zo bijzonder vonden aan de woorden van de ambassadeur? "Zwitserland en Nederland, evenals hun gemeenschappelijke buurland Duitsland, zijn vrienden en hebben zeer goede betrekkingen. Maar als de relatie goed is, wissel je vaak te weinig van gedachten. Intensieve grensoverschrijdende samenwerking, zoals die juist in grensregio's als hier in Nijmegen plaatsvindt, is in alle tijden van vitaal belang."

Geïnteresseerd in Duitse Taal en Cultuur?

Nederland en Duitsland zijn nauw met elkaar verbonden. Ben jij geïnteresseerd in de Duitse taal en cultuur en wil je er meer over leren? De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit biedt verschillende opleidingen op bachelor- en masterniveau aan op het gebied van Duitse Taal en Cultuur. Meer informatie over:

DUITSE TAAL EN CULTUUR

NEDERLAND-DUITSLAND STUDIES

INTERNATIONAL BUSINESS COMMUNICATION

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Faculteit der Letteren