Coban Menkveld

Boekverschijning Bouwen aan een Huis van Wijsheid

Onder redactie van Coban Menkveld en Erik Borgman verscheen recentelijk Bouwen aan een Huis van Wijsheid. Reflecties op de Universiteit vanuit Katholiek Perspectief.

Universitair onderwijs wijst geen vaststaande route, maar biedt oriëntatie op een weg naar de toekomst die niet vastligt en steeds opnieuw gevonden moet worden. Bij wetenschappelijk onderzoek leidt groei aan kennis en begrip tegelijkertijd tot een toenemend inzicht in wat allemaal ongekend en onbegrepen is. Wat zegt dit over de vorm en inhoud van academisch onderwijs en onderzoek? De katholieke traditie ziet de universiteit niet primair als een plaats van kennis, maar als een huis van wijsheid. Kan dit beeld ons vandaag de dag opnieuw inspireren?

Met bijdragen van bisschop Gerard de Korte (Woord vooraf), Sophie van Bijsterveld, Coban Menkveld (redactie), Inigo Bocken, Erik Borgman (redactie), Wil Derkse, Walter Hamers, Wim van de Donk en Rik Torfs.

Het boek is hier te bestellen.

In een interview met Vox zei Coban het volgende:

Universiteiten vormen meer dan alleen maar kennisfabrieken.

Bovendien verscheen er recentelijk een lovende recensie, geschreven door Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad:

Recensie Coban

Katholiek Nieuwsblad, januari 2024, nr. 1/2, p. 20.