Reading aloud at Kletskoppen Festival
Reading aloud at Kletskoppen Festival

Call for demos Kletskoppen Kindertaalfestival

Op 18 februari 2024 organiseert het Kletskoppenteam een nieuwe editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival in centrale bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Om deze nieuwe editie tot een succes te maken, zijn we op zoek naar onderzoekers van CLS, MPI, BSI, Donders en RICH om onderzoek naar taal en taalontwikkeling te presenteren aan kinderen en hun families.

De kern van het festival is een wetenschapsmarkt waar kinderen (van 2-12 jaar) en hun (groot)ouders de wetenschap achter taalverwerving en communicatie kunnen ontdekken. Om deze markt interessant, spannend en divers te maken, zijn we op zoek naar onderzoekers van CLS, MPI, BSI, Donders en RICH om onderzoek naar taal en taalontwikkeling te presenteren. Dit kan onderzoek zijn dat specifiek gericht is op kindertaal of onderzoek naar taal in het algemeen dat gepresenteerd wordt op een manier die geschikt is voor kinderen. Als je onderzoek hebt dat je graag wilt delen of dat specifiek relevant is voor dit publiek, zouden we het leuk vinden als je deelneemt aan dit evenement! Om het publiek geïnteresseerd te houden, is het belangrijk dat we niet simpelweg herhalen wat we al gedaan hebben, dus willen we je aanmoedigen om met nieuwe demo's te komen (of aangepaste of verbeterde versies van demo's die je tijdens een eerdere Kletskoppenactiviteit hebt gepresenteerd). Om het festival vernieuwend te houden, zijn we op zoek naar een gezonde mix van oud(er) en nieuw!

We zoeken drie soorten bijdragen:

1.           Interactieve wetenschapsdemonstraties: toon een deel van een experiment, een video, een game of een andere leuke weergave van je onderzoek aan een demonstratietafel of in een kleine groepssetting. Vergeet niet dat het ook mogelijk is om data te verzamelen!

2.           Kindercollege: korte presentatie van taalonderzoek voor een grotere groep kinderen en ouders dan bij een demo. Deze lezing moet meer zijn dan alleen een praatje. Denk in termen van een interactieve quiz of een spel (bijv. Ren je rot!).

3.           Algemeen vrijwilligerswerk: als je deel wilt nemen aan Kletskoppen maar geen demo bij de hand hebt, kun je je opgeven als vrijwilliger om op een andere manier te helpen (info-/exitbalie, klaarzetten, anderen helpen met demo's, locatiemanager, catering, enz.)

Als je geïnteresseerd bent in een van de bovenstaande opties, laat het ons dan weten door onderstaand formulier in te vullen. Je hoeft niet alle precieze details van je demo te weten, maar we willen graag weten of je mee wilt doen zodat we vooruit kunnen plannen. Laat het ons weten als je graag wilt deelnemen met een demo, maar het moeilijk vindt om met een creatief idee te komen of wanneer je hulp wilt bij het ontwikkelen van je demo. We organiseren dan een brainstormsessie met een expert in wetenschapscommunicatie om je op weg te helpen.

Gelieve het formulier hier onder in te vullen. De beschikbare ruimte in de bibliotheek is beperkt, dus bij veel belangstelling moet er mogelijk een selectie gemaakt worden.

Contactinformatie

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Vragen? Je kunt ons bereiken via productie [at] kletskoppenfestival.nl

Organisatieonderdeel
Centre for Language Studies