Voor de meeste studenten en medewerkers heeft de milieuzone geen of weinig gevolgen. De regels gelden alleen voor zakelijke bestel- en vrachtauto’s. Twijfel je of je de campus op mag? Doe dan de kentekencheck. Als het nodig is kun je een vrijstelling of ontheffing aanvragen via RDW/Ontheffing-zero-emissie.
Meer informatie over de beperkingen voor brom- en snorfietsen in de milieuzone vind je op de website van de gemeente Nijmegen: Milieuzone bromfietsen - Gemeente Nijmegen
Leveranciers weten ervan
Ondernemers die regelmatig op de campus komen zijn geïnformeerd. Zij weten wat de betekenis van de zero-emissiezone is en voor de meesten geldt dat zij zonder problemen op de campus kunnen komen. De grote landelijke bezorgpartijen rijden al grotendeels zonder uitstoot en kleine ondernemers krijgen hulp van verschillende kanten.
Overgangsregeling
Tot 2030 geldt een overgangsregeling waarin uitzonderingen en ontheffingen mogelijk zijn. De meest vervuilende voertuigen worden vanaf 2025 geweerd, in 2030 moeten alle busjes en vrachtwagens emissievrij zijn.
Meer informatie vind je op de website van de gemeente Nijmegen: Zero-emissiezones vanaf 2025.
Mobiliteit en duurzaamheid
De Radboud Universiteit werkt graag mee aan de invoering van deze zero-emissiezone omdat deze naadloos aansluit op het mobiliteitsbeleid en de duurzaamheidsambities.