Claartje Bulten bij het Van der Heijden Congres
Claartje Bulten bij het Van der Heijden Congres

Claartje Bulten benoemd als nieuwe vicedecaan onderzoek

Het College van Bestuur heeft hoogleraar Ondernemingsrecht Claartje Bulten benoemd tot nieuwe vicedecaan onderzoek van de rechtenfaculteit. Bulten nam de functie per 1 maart over van Michael Veder.

Claartje Bulten is hoogleraar Ondernemingsrecht bij het Van der Heijden Instituut, een onderdeel van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Zij is tevens voorzitter van het Van der Heijden Instituut en bestuurslid van het OO&R. Haar recente onderzoek richt zich onder meer op de taak en rol van commissarissen en toezichthouders, corporate litigation en duurzaam ondernemingsrecht. 

Bulten studeerde van 1994 tot 2000 aan de Nijmeegse rechtenfaculteit. Zij promoveerde in 2011 in Nijmegen op haar proefschrift getiteld ‘De geschillenregeling ten gronde'. 

Naast haar onderzoeks- en onderwijsactiviteiten is Bulten lid van de raad van commissarissen van KPMG NV. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Vennootschapsrecht en van de Expertgroep NV-recht (beide ingesteld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, die laatste samen met collega Martin van Olffen).