Kees Groenendijk, Karen Geertsema en Tesseltje de Lange
Kees Groenendijk, Karen Geertsema en Tesseltje de Lange

CMR-podcast #1: In gesprek met Kees Groenendijk over de langdurig ingezetenerichtlijn

In deze eerste podcast van het Centrum voor Migratierecht gaan hoogleraar Europees migratierecht Tesseltje de Lange en universitair docent Migratierecht Karen Geertsema in gesprek met emeritus hoogleraar Rechtssociologie Kees Groenendijk. Ze bespreken het gestrande herzieningvoorstel van de langdurig ingezetenerichtlijn bij de Europese Commissie.

De Lange, Geertsema en Groenendijk zetten in deze podcast onder meer uiteen wat er in de langdurig ingezetenerichtlijn geregeld wordt, waarom een herziening nodig was en wat de standpunten van andere lidstaten hierover zijn.

Beluister de podcast op Spotify

Beluister de podcast op PodBean

Over de CMR-podcast

De CMR podcastserie presenteert gesprekken met wetenschappers en experts uit de praktijk van het migratierecht (zowel Nederlands als Engelstalig). We gaan in gesprek over actuele ontwikkelingen in het Europese migratierecht en de doorwerking daarvan in de Europese lidstaten én de landen buiten de EU. De gesprekken geven een kijkje achter de schermen van het onderzoek en de betrokkenheid van wetenschappers bij beleidsvorming. Interessant dus voor andere wetenschappers en experts, maar vooral ook voor politici en beleidsmakers op Europees en nationaal niveau, adviseurs, geïnteresseerde burgers en natuurlijk onze studenten. 

Meer informatie nodig? Bekijk hier enkele artikelen over de richtlijn:

Contactinformatie