CMR-podcast 2 met Carolus Grütters
CMR-podcast 2 met Carolus Grütters

CMR-podcast #2: Carolus Grütters over de juridische problematiek rondom derdelanders uit Oekraïne

In een nieuwe CMR-podcast gaan hoogleraar Europees Migratierecht Tesseltje de Lange en universitair docent Rechtssociologie en Migratierecht Ricky van Oers in gesprek met research fellow Carolus Grütters over de juridische problematiek rondom derdelanders uit Oekraïne.

Zij bespreken onder meer wat er nou precies wordt verstaan onder 'derdelanders', de Richtlijn Tijdelijke Bescherming en het intrekken van de tijdelijke bescherming voor derdelanders door de Nederlandse regering.

Beluister de podcast via Spotify

Beluister de podcast via PodBean

Meer informatie nodig? Bekijk hier enkele artikelen en pagina's die Grütters verzamelde over migratierecht en de oorlog Oekraïne.

Over de CMR-podcast

De CMR podcastserie presenteert gesprekken met wetenschappers en experts uit de praktijk van het migratierecht (zowel Nederlands als Engelstalig). We gaan in gesprek over actuele ontwikkelingen in het Europese migratierecht en de doorwerking daarvan in de Europese lidstaten én de landen buiten de EU. De gesprekken geven een kijkje achter de schermen van het onderzoek en de betrokkenheid van wetenschappers bij beleidsvorming. Interessant dus voor andere wetenschappers en experts, maar vooral ook voor politici en beleidsmakers op Europees en nationaal niveau, adviseurs, geïnteresseerde burgers en natuurlijk onze studenten. 

Bekijk alle podcasts in Spotify

Contactinformatie