Peter Berentsen portret
Peter Berentsen portret

Column Peter Berentsen: Building Bridges

Tijdens de kickstart van de onderwijsdag voelde ik me al snel op mijn plek. Ondanks dat ik nog 'maar' een student ben, merkte ik na de eerste week als studentassessor al dat er een fijne sfeer hangt in onze faculteit. Iets wat je als student zo nu en dan vergeet is dat docenten en andere medewerkers ook gewoon mensen zijn. Er is ruimte voor vragen, fouten en gezelligheid. Dat maakt mijn taken een stuk makkelijker en leuker!

Even voorstellen: ik ben Peter Berentsen, 22 jaar oud en ik sta aan de start van mijn vierde jaar van de bachelor Artificial Intelligence. Afgelopen jaar diende ik als Chief of Education voor de studie vereniging van AI, waar ik de contactpersoon was tussen de vereniging en de opleiding. Ik heb dit met erg veel plezier gedaan en vandaar dat ik met veel enthousiasme het komende jaar als studentassessor aan de slag ga. 

Eén van mijn focuspunten is internationalisering. Na twee jaar samen te hebben gewoond met twee studenten uit Roemenië, heb ik veel geleerd over de uitdagingen waar internationale studenten en medewerkers mee te maken krijgen. Daarom wil ik dit jaar, onder andere, mijn steentje bijdrage aan het creëren van een nog fijnere sfeer voor onze internationals. 

Contactinformatie