Cursus Chinese theecultuur

In december 2023 konden mensen hun kerstwens in de kerstbomen in het Gymnasion hangen. Van al deze wensen selecteerden wij er vijf om te realiseren. Eén van de geselecteerde wensen was van Chen Shen. Haar kerstwens luidde: “I wish to offer a culture course on Chinese tea and well-being. Tea drinking offers both physical and mental benefits and I would also like to bring the cultural significance of Chinese tea to The Netherlands.”

Het is zover! Op donderdag 7 maart gaat de cursus Chinese theecultuur van Chen Shen van start. In acht bijeenkomsten leert ze je alles over de essentie van deze eeuwenoude theecultuur. Je ontdek de geschiedenis, leert meer over de zes belangrijkste theecategorieën en maakt kennis met de Gongfu Cha-brouwtechniek. Elke bijeenkomst van 1,5 uur combineert theekennis met zen-principes en begeleidt je naar rust door de kunst van het thee drinken. De cursus wordt in het Engels gegeven. 

Over de docent
Dr. Chen Shen, is de eigenaar van Leafy Cha en combineert haar enthousiasme voor thee met haar unieke inzichten in de Chinese theecultuur. Toegewijd aan de kunst van Gongfu Cha (traditionele Chinese theeceremonie), brengt Chen's expertise een genuanceerd inzicht in de ingewikkelde relatie tussen theezetten, culturele traditie en het nastreven van rust. Meer informatie kun je vinden op leafycha.com

Cursus
Chinese theecultuur wordt als cursus aangeboden in de 4e periode. RSC-leden kunnen zich aanmelden via de website of de RSC app.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Sports